Σάββατο 22 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΔΡΟΜΟΙ» ΜΕ ... «ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ» ΚΑΙ «ΠΑΓΙΔΕΣ»

ΣΚΑΒΕ - ΞΗΛΩΝΕ: «Μόνιμες παγίδες για πεζούς και οδηγούς και διαρκή απειλή για το περιβάλλον ...αποτελούν δρόμοι, πεζοδρόμια και πλατείες, τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας... Με τα συνεχή... σκάβε - ξήλωνε λόγω των έργων που εκτελούν διαδοχικά διάφοροι φορείς- υπουργεία, Δήμοι, Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας.... Χωρίς καμιά συνεννόηση μεταξύ τους». (Από τις «Ριπές» στα «ΝΕΑ»)

ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΚΑΙ «ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ»: «Υπήρξε κοινός τόπος και παραμένει ότι ο "μαθηματικός τύπος" ή καλύτερα η μαθηματική μέθοδος για την ανάδειξη αναδόχων στα δημόσια έργα είναι ένα κατασκεύασμα, μια επινόηση συγκεκριμένης ομάδας εργοληπτικών εταιριών, με σκοπό τη μονοπώληση των έργων (...) Αν θέλει το ΠΕΧΩΔΕ να αλλάξει την κατάσταση και να τελειώνει με τον "μαθηματικό τύπο" μπορεί να το πράξει αμέσως (...) Θα το πράξει»; (Από το κύριο άρθρο της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»)

ΟΧΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: «Η σκηνή στο οβάλ γραφείο. "Δε θέλω ερωτήσεις", λέει στους ανθρώπους του ο πρόεδρος Μπους. Η χθεσινή μέρα ήταν η χειρότερή του. "Γκουέρνικα" στο Ισραήλ, "Ματωμένος γάμος" στο Ιράκ. Τι να απαντήσει». (Από το κύριο άρθρο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»)

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ...ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ: «Η ελληνική οικονομία δεν είναι υπό επιτήρηση, αλλά ωστόσο απαιτούνται μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, κάτω από 3%. Αυτό επισήμανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας, στο πλαίσιο ενημέρωσης της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής (...) Εκτίμησε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα συνεχιστούν το προσεχές διάστημα και συνέστησε προς την κυβέρνηση και τους κοινωνικούς εταίρους αυτοσυγκράτηση των μισθολογικών αυξήσεων» (Το ρεπορτάζ στη «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ