Κυριακή 30 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Γιώργος Τριμπέρης

Αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Δε στηρίζω μόνο σε αυτές τις εκλογές το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Στηρίζω το ΚΚΕ, τις επιλογές του και τις θέσεις του εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό συνέβησαν τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο σημαντικά γεγονότα, που πρέπει να προβληματίσουν κάθε πολίτη της χώρας μας. Μέχρι σήμερα αυτό που ισχυρίζονται οι λάτρεις της ΕΕ είναι ότι αποτελεί μονόδρομο, ότι παρέχει εθνική ασφάλεια, ότι είναι η Ευρώπη των λαών της, επομένως εκεί ανήκει κάθε πολίτης αυτής της ηπείρου.

Ομως έχει καταδειχτεί με τον πλέον πειστικό, δυστυχώς και δραματικό, τρόπο ότι αυτό απέχει πάρα πολύ από την αλήθεια. Καταδείχτηκε μέσα από το ρόλο της ΕΕ σε όλες αυτές τις θηριωδίες που προκλήθηκαν στο βαλκανικό χώρο, στο Ιράκ, σ' όλη την έκταση του πλανήτη. Είδαμε ότι ο ιμπεριαλισμός δεν έχει πρόσωπο μόνο αμερικανικό. Εχει τη γνήσια έκφρασή του και μέσα από τις μεγάλες δυνάμεις της ΕΕ, οι οποίες σκόπιμα, συνειδητά και με συγκεκριμένους στόχους δημιούργησαν την ΕΕ. Γίναμε όλοι μάρτυρες της νέας περιπέτειας της Κύπρου και του ρόλου που διαδραμάτισε η ΕΕ σ' αυτή την κατεύθυνση. Είναι, λοιπόν, σαφές ότι η ΕΕ δεν παρέχει καμία από κείνες τις ψευδεπίγραφες εγγυήσεις που χρόνια αναφέρουν προσπαθώντας να πείσουν τον ελληνικό λαό για να δικαιολογήσουν τη θέση της Ελλάδας μέσα σε αυτό το ασφυκτικό και αντιδραστικό πλαίσιο.

Οι επιπτώσεις είναι σοβαρές. Και όχι μόνο σε πολιτικό -κοινωνικό επίπεδο. Επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή μας. Οικονομικές επιπτώσεις τεράστιες. Τις νιώθει κάθε Ελληνας εργαζόμενος όπως αντανακλώνται στις τιμές, στους μισθούς, στην ασφάλιση, στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση και σε όλα όσα δρομολογούνται και τα οποία πρέπει να εμποδίσουμε να εφαρμοστούν.

Στη χώρα μας το ΚΚΕ και οι θέσεις του για την ΕΕ, τις οποίες από χρόνια προβάλλει, έχουν πλέον επαληθευτεί και επιβάλλεται να υποστηριχτούν. Προβάλλοντας αντίσταση και άρνηση αποδοχής του μέλλοντος που μας επιφυλάσσουν οι πολυεθνικές της Ευρώπης των λίγων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ