Κυριακή 30 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Ιωάννης Καραδάκης

Αντιπρόεδρος της Ενωσης Ιπτάμενων Συνοδών Φροντιστών ΟΑ

Μπροστά στις επικείμενες ευρωεκλογές, εμείς οι εργαζόμενοι -ιδίως αυτοί που προερχόμαστε από το χώρο των μεταφορών - είμαστε αντιμέτωποι με μια πρόκληση. Η πρόκληση αφορά στη στάση μας απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, που στηρίζουν και υποστηρίζουν τις πολιτικές που επιβάλλονται από την ΕΕ.

Πολιτικές που έχουν άμεσο αντίχτυπο στη ζωή των εργαζομένων, αφού με το πρόσχημα της ανταγωνιστικότητας, προωθούν την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων των κρατών - μελών της ΕΕ.

Σημαία της πολιτικής αυτής αποτελεί το περιβάλλον των μεταφορών και πιο ειδικά ο χώρος των αερομεταφορών. Στις ευρωεκλογές θεωρώ ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν παρά να στηρίξουν τις δυνάμεις, που είναι ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές της ΕΕ. Εκτιμώ ότι το σύνθημα «Ανυπακοή στην Ευρωένωση» αφορά το σύνολο των εργαζομένων της χώρας μας.

Η στήριξη του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ είναι μονόδρομος για μας - τους εργαζόμενους στην «Ολυμπιακή» - που νιώσαμε στο πετσί μας τι σημαίνει εφαρμογή των επιλογών της ΕΕ. Τι σημαίνει «απελευθέρωση» των αερομεταφορών, που είναι συνώνυμο του άκρατου ανταγωνισμού, ο οποίος υπονομεύει εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ