Κυριακή 30 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Σπύρος Ράλλης

Γενικός γραμματέας της ΠΟΕΕΠ και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Motion Team

Οι ευρωεκλογές γίνονται σε μια περίοδο που το κεφάλαιο, ξένο και ντόπιο, στο όνομα της «παγκοσμιοποίησης» και της τρομοκρατίας, αυξάνουν συνεχώς τις επιθέσεις τους ενάντια στους εργαζόμενους και στα δικαιώματά τους.

Μια σειρά από κεκτημένα της εργατικής τάξης - ωράριο εργασίας, Ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις κλπ. - τα οποία έχουν κατακτηθεί με αγώνες και αίμα, έχουν μπει στο στόχαστρο της πλουτοκρατίας και των πολιτικών τους εκφραστών, που μετά το Μάαστριχτ έχουν αποθρασυνθεί παντελώς και με την ανοχή των κυβερνώντων θέλουν να μας γυρίσουν πίσω σε συνθήκες Μεσαίωνα.

Τον τελευταίο καιρό ζούμε μέρες που κυριαρχεί η ανεξέλεγκτη ακρίβεια, η αδικία, η ανασφάλεια και γενικά μια κατάσταση όπου ο απλός πολίτης είναι έρμαιο των κυκλωμάτων που λυμαίνονται τη χώρα και ένα κράτος το οποίο μένει άπραγο.

Εμείς οι εργαζόμενοι στον κλάδο των Εμφιαλωμένων Ποτών, την τελευταία ειδικά πενταετία, δεχόμαστε μια άνευ προηγουμένου για τα συνδικαλιστικά χρονικά της πατρίδας μας επίθεση από την εργοδοσία, που με στημένες και πλαστές δίκες εναντίον συνδικαλιστικών μας στελεχών προσπαθεί να κάμψει το αγωνιστικό μας φρόνημα και τις διεκδικήσεις μας.

Δεν τους αρέσει που έχουμε εφαρμόσει μονομερώς το 39ωρο στον κλάδο μας, ούτε ότι ζητάμε και διεκδικούμε καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας και βέβαια γιατί έχουμε σταθερή, έντιμη και ταξική κατεύθυνση.

Τέλος, οι εργαζόμενοι έχουν μνήμη και γνώση και ξέρουν να εκτιμούν σωστά ποιοι τους συμπαρίστανται στους δύσκολους και άνισους αγώνες τους και ποιοι πραγματικά ενδιαφέρονται για τα προβλήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ