Παρασκευή 11 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Μπίζνες» με

την τρομοκρατία...

«Κατά 11% αυξήθηκαν την περασμένη χρονιά οι αμυντικές δαπάνες παγκοσμίως φτάνοντας τα 956 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνας για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI). Αριθμός εντυπωσιακός, ο οποίος οφείλεται κυρίως στις αμερικανικές στρατιωτικές δαπάνες, εξαιτίας του πολέμου στο Ιράκ και τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, καθώς οι ΗΠΑ κατέχουν το 50% από την πίτα των παγκόσμιων δαπανών για την Αμυνα» (Το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

...και Ολυμπιακούς

Αγώνες!

«H ΔΟΕ - και οι εξωφρενικές απαιτήσεις που σε αρκετές περιπτώσεις προέβαλε - εκτόξευσε στα ύψη το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Ουδείς γνωρίζει σήμερα το τελικό ύψος των Ολυμπιακών δαπανών. Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, ενδέχεται να φτάσει και τα 10 δισ. ευρώ - από τα 4,6 που είχε προϋπολογίσει η κυβέρνηση Σημίτη. Σημαντικό κομμάτι της επιπλέον δαπάνης αφορά υπερβάσεις στο κόστος των έργων, λόγω κυρίως των αρχικών καθυστερήσεων στην κατασκευή τους» (Το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

Ο,τι βολεύει

το «Διευθυντήριο»

«Σε αναβάθμιση του κριτηρίου του δημοσίου χρέους κατευθύνεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διαμορφώνοντας πιεστικότερες συνθήκες για τον έλεγχο των εγχωρίων δημοσίων οικονομικών. Οπως έγινε γνωστό, στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Ενωση επεξεργάζεται "δέσμη ιδεών", με τις οποίες επιχειρείται άμβλυνση του κριτηρίου των ελλειμμάτων και ενίσχυση εκείνου του χρέους. Κάτι τέτοιο θα απελευθερώσει τις ισχυρές οικονομίες του Βορρά από το αυστηρό όριο συγκράτησης των ετήσιων ελλειμμάτων στο 3% του AEΠ, αλλά θα δεσμεύσει κατά τρόπο ασφυκτικό τις νότιες και δη την ελληνική, η οποία διατηρεί το δεύτερο υψηλότερο δημόσιο χρέος, μετά το Βέλγιο, στην Ευρωζώνη» (Το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ