Παρασκευή 18 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
NOΣOKOMEIO ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Στους προηγούμενους τα ρίχνει ο υπουργός

Σε παράλειψη τού τέως υπουργού Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη να εγγράψει τις πραγματικές δαπάνες για τις υπερωρίες των νοσοκομειακών γιατρών, απέδωσε ο υπουργός Υγείας τις καθυστερήσεις στην καταβολή των υπερωριών και στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων.

Ο Ν. Κακλαμάνης απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Π. Κοσιώνη, είπε ότι ο Ν. Χριστοδουλάκης στον προϋπολογισμό του 2004 υπολόγισε τις υπερωρίες των γιατρών «επί του περσινού μισθολογίου και όχι επί του φετινού μισθολογίου τόσο των γιατρών όσο και του προσωπικού». Αποτέλεσμα, κατά τον υπουργό, να λείπουν τα απαραίτητα 50 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ήδη το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε τα πρώτα 25 εκατομμύρια και η σχετική υπουργική απόφαση έχει φτάσει στα νοσοκομεία ενώ τα υπόλοιπα θα εκταμιευτούν μετά το Σεπτέμβρη.

Αναφερόμενος στις ελλείψεις προσωπικού είπε ότι προχωράει η διαδικασία κάλυψης των κενών και σύντομα θα παραδοθεί και η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου.

Θα δούμε και θα περιμένουμε εάν θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις τόνισε στην παρέμβασή του ο Π. Κοσιώνης, υπογραμμίζοντας την ιδιαιτερότητα των ελλείψεων στα νοσοκομεία γιατί εκεί προέχει ο άνθρωπος που θέλει να διαφυλάξει την υγεία του ή τη ζωή του και δεν μπορεί καμία διοίκηση να περικόπτει εφημερίες. Θίγοντας το θέμα των ελλείψεων του προσωπικού είπε ότι δεν είναι θέμα μόνο αμοιβών, αλλά και εντατικοποίησης της δουλιάς αφού λιγότεροι άνθρωποι αναγκάζονται να καλύπτουν ανάγκες που απαιτούν πολλαπλάσιο προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ