Παρασκευή 18 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κέρδη, αυταρχισμός, βία, καταστολή πάνε μαζί

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρόλαβε να καταθέσει τον τρομονόμο στη Βουλή, με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ και έκανε αρχή στην εφαρμογή του χτυπώντας την πετυχημένη απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων». Τα παραπάνω επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ και καταγγέλλει, ότι οι δυνάμεις καταστολής χρησιμοποιώντας χημικά και γκλοπς προσπάθησαν να απαγορεύσουν στους ξενοδοχοϋπάλληλους να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Ενωση Ξενοδόχων, υπερασπιζόμενες με εντολή της κυβέρνησης τα κέρδη της εργοδοσίας και των πολυεθνικών.

Η Γραμματεία, καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης που για μια ακόμα φορά υπερασπίστηκαν τα κέρδη της εργοδοσίας. Αυτό άλλωστε, όπως σημειώνει, ήταν μια από τις πρόσφατες αντεργατικές αποφάσεις της εαρινής συνόδου της ΕΕ για ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, με τη μείωση του εργατικού κόστους και την παραπέρα εφαρμογή των αντεργατικών μορφών εργασίας όπως μερική απασχόληση, ωρομίσθιο, συμβάσεις ορισμένου χρόνου κλπ. Καταγέλλει ακόμα την Ενωση Ξενοδόχων, που χτυπά και αφαιρεί τα δικαιώματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων προχωρώντας και σε απολύσεις και τονίζει, ότι βαριές και εγκληματικές είναι οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων που υπέγραψαν αυξήσεις φτώχειας στους μισθούς.

Τέλος η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ δηλώνει, ότι η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός και η καταστολή δε θα περάσουν, θα τα καταργήσουν οι εργαζόμενοι στην πράξη ακόμα και την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Καλεί όλα τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους να καταγγείλουν την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και τον αυταρχικό κατήφορό της και να εκφράσουν την ταξική τους αλληλεγγύη στους ξενοδοχοϋπάλληλους. Να παλέψουν για να ικανοποιηθούν οι πραγματικές ανάγκες της εργατικής τάξης, που εκφράζονται μέσα από το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, τις επιτροπές αγώνα, τις συντονιστικές επιτροπές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ