Παρασκευή 18 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙΙ»
Σέρνει τους εργαζόμενους στα δικαστήρια

Σε προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο «ΑΓΕΤ Ηρακλής ΙΙΙ» (πρώην «Τσιμέντα Χαλκίδας»), προχώρησε η γαλλική διοίκηση του ομίλου της, προκειμένου να κάμψει την αποφασιστικότητά τους και να κάνουν πίσω από τα αιτήματά τους για υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Ετσι κατέθεσε προσφυγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας, ζητώντας να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η 24ωρη απεργία που έκαναν την περασμένη Τετάρτη και ζητάει από το δικαστήριο να καταδικάσει τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του σωματείου σε εξάμηνη κράτηση και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ στον καθένα και το σωματείο με 10.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Η απάντηση, όμως, των εργαζομένων στην τρομοκρατική προσπάθεια της εργοδοσίας, ήταν η απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με 4ωρη στάση εργασίας που κήρυξε το Σωματείο τους για σήμερα 11 με 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Χαλκίδας την ώρα που θα εκδικάζεται η αγωγή. Οπως εκτιμά, άλλωστε, το σωματείο, οι λόγοι που επικαλείται η εργοδοσία στην αγωγή «για επιπλέον προσωπικό ασφάλειας» που χρειάζεται για τη συνεχή λειτουργία των φούρνων είναι προσχηματική.

Σχολιάζοντας αυτήν την εξέλιξη, ο Γιώργος Αργύρης, μέλος της τοπικής Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ, επισημαίνει ότι είναι μια αντεργατική ενέργεια που εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής αντιλαϊκής επίθεσης του μεγάλου κεφαλαίου της ΕΕ και των κυβερνήσεών της, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη κερδοφορία των πολυεθνικών και των μονοπωλίων, να καταργηθούν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων. Ο συνδικαλιστής καλεί τους εργαζόμενους στο τσιμεντάδικο, αλλά και σε όλο το νομό, να συσπειρωθούν στις γραμμές του ΠΑΜΕ και με ενότητα να κλιμακώσουν τον αγώνα ενάντια στη λαίλαπα των νέων αντεργατικών μέτρων που έρχονται και στη συρρίκνωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ