Παρασκευή 18 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παίρνουν μηνιάτικο όσο κοστίζει μια βραδιά ενός πελάτη στο ξενοδοχείο!

«Ο μισθός μας για ένα μήνα είναι όσο κοστίζει μια βραδιά ενός πελάτη στα ξενοδοχεία που δουλεύουμε»!

Αυτό κατήγγειλε πολλές φορές χτες ο Χρ. Κατσώτης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας. Δυστυχώς, δεν είναι υπερβολή, είναι η απαράδεκτη και αισχρή πραγματικότητα. Αυτό επιβεβαιώνουν με τις μαρτυρίες τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Ο Γιάννης, εργαζόμενος στο «Ιντερκοντινένταλ», αρχικά κατήγγειλε την απαράδεκτη ενέργεια των δυνάμεων καταστολής, που επιτέθηκαν, όπως είπε, σε εργάτες που διαδήλωναν ειρηνικά για καλύτερα μεροκάματα και καλύτερες συνθήκες δουλιάς. Οπως μας είπε δουλεύει 6 χρόνια στο «Ιντερκοντινένταλ» και 12 χρόνια συνολικά στα ξενοδοχεία. «Αυτή τη στιγμή, είπε, παίρνω 680 ευρώ μισθό». Οι τιμές των δωματίων στο «Ιντερκοντινένταλ», όπως αποκάλυψε, είναι «200 ευρώ τη βραδιά για το κατώτερο δωμάτιο, η οποία για τους Ολυμπιακούς διαμορφώνεται στα 800 ευρώ! Η τιμή του ανώτερου δωματίου αγγίζει τα 2.000 ευρώ και στους Ολυμπιακούς θα φτάσει τα 3.000 ευρώ»!

Ο Γιάννης, εργαζόμενος στο «Χίλτον», μόλις που φτάνει τα 550 ευρώ μισθό καθαρά. Οπως είπε στο «Ρ», μια βραδιά στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου αγγίζει το 1 εκατομμύριο 700 χιλιάδες δραχμές!

«Μόνο ως απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί η χρήση χημικών από την αστυνομία», κατήγγειλε η Ξένια, εργαζόμενη στο ξενοδοχείο «Λίδρα Μάριοτ». Η Ξένια δουλεύει 16 χρόνια ως υπάλληλος υποδοχής στο εστιατόριο και μόλις που αγγίζει τα 750 ευρώ μισθό. Μια ενδεικτική τιμή δωματίου για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων στο ξενοδοχείο αγγίζει τα 530 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ