Παρασκευή 18 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Ξεκίνησε η οικονομική εξόρμηση

Μαζική δραστηριότητα των δυνάμεών του για την επιτυχία της

Στα «γεμάτα» μπαίνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης που ήδη ξεκίνησε. Με συσκέψεις, οι οποίες προγραμματίζονται από τις τοπικές του Γραμματείες σε όλη την Ελλάδα, συνδικάτα και συνδικαλιστές που δραστηριοποιούνται μέσα από τις γραμμές του, όλοι οι φίλοι του απλώνουν τη δράση τους παντού, «χτυπάνε» όλες τις πόρτες. Γιατί, όπως επισημαίνεται και στην ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας, «το ΠΑΜΕ δεν έχει άλλους πόρους. Ολόκληρη η περιουσία του είναι οι θέσεις του, η δράση του, οι άνθρωποί του»! Είναι οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι άνεργοι, η εργατική νεολαία, οι συνταξιούχοι.

Και όλοι αυτοί γνωρίζουν ότι ακόμα και ένα ευρώ από το υστέρημά τους μπορεί να βοηθήσει για να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο οι ταξικοί αγώνες. Να εκφραστεί πιο αποφασιστικά η διεθνιστική εργατική αλληλεγγύη στους λαούς του Ιράκ, της Κούβας, της Παλαιστίνης.

Ηδη για το τελευταίο δεκαήμερο του Ιούλη το ΠΑΜΕ διοργανώνει σοβαρή αποστολή στην Κούβα. Το Καραβάνι Αλληλεγγύης προς το λαό του ηρωικού νησιού είναι μια έμπρακτη βοήθεια στο Νησί της Επανάστασης, γενικότερα στην υπόθεση του σοσιαλισμού. Στα πλαίσια αυτά, και πέραν των άλλων εκδηλώσεων, το ΠΑΜΕ συγκεντρώνει γραφική ύλη, τετράδια και στιλό για να δοθούν στους μαθητές της Κούβας, την οποία στραγγαλίζει το ιμπεριαλιστικό εμπάργκο.

Επιπλέον, το ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα που συσπειρώνονται σε αυτό έχουν αναλάβει τη φιλοξενία και την υποστήριξη της Παραολυμπιακής Ομάδας της Κούβας για τους Αγώνες της Αθήνας. Το επόμενο διάστημα το ΠΑΜΕ θα φιλοξενήσει 15 ορφανά παιδιά από την Παλαιστίνη, εκφράζοντας έτσι την αλληλεγγύη του στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για δική του ελεύθερη πατρίδα.

Στα πλαίσια της διεθνούς του δραστηριότητας το ΠΑΜΕ διοργανώνει τον ερχόμενο Νοέμβρη τη συνεδρίαση του Προεδρείου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), της οποίας είναι μέλος. Ετσι, στην Αθήνα θα φιλοξενηθούν συνδικαλιστικές αντιπροσωπείες από 25 χώρες απ' όλο τον κόσμο. Σημειώνεται ότι η ΠΣΟ συσπειρώνει στις γραμμές της πάνω από 120 εκατομμύρια εργαζόμενους.

Από τα παραπάνω, τα οποία αναφέρθηκαν ενδεικτικά, προκύπτει η ανάγκη για οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ, χωρίς να μιλήσουμε για τις δραστηριότητες που αναπτύσσει στη χώρα μας.

Η οικονομική εξόρμηση του ΠΑΜΕ έχει τη μορφή της Λαχειοφόρου Αγοράς. Δύο αυτοκίνητα θα κληρωθούν σύμφωνα με τους δύο πρώτους αριθμούς του Λαϊκού Λαχείου. Η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί τους εργαζόμενους, συνδικάτα και συνδικαλιστές να εφοδιαστούν με τους λαχνούς και να τους διακινήσουν πλατιά.

Λαχνοί διατίθενται από τις Τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ και στα κεντρικά γραφεία του στην οδό Εμ. Μπενάκη 28, πλατεία Κάνιγγος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ