Σάββατο 26 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ

ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ: «Το θέμα έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στις αρμόδιες διπλωματικές υπηρεσίες καθώς οι αξιωματούχοι της Συμμαχίας προωθούν ρυθμίσεις με τις οποίες υποχρεώνονται τα μέλη του ΝΑΤΟ να εμπλέκονται άμεσα σε στρατιωτικές επιχειρήσεις σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Με τη ρύθμιση ζητεί το 40% των ενόπλων δυνάμεων κάθε χώρας μέλους να είναι απόλυτα συμβατό με το μοντέλο της δύναμης ταχείας αντίδρασης και το 8% των ενόπλων δυνάμεων να έχει τη δυνατότητα μόνιμης παρουσίας σε οποιοδήποτε μέτωπο επιλέξει η συμμαχία να αναλάβει δράση» (Το ρεπορτάζ στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ»).

ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ: «Ο αμερικανικός παράγοντας ζητά την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Ιράκ μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την εμπλοκή του ΟΗΕ στο Ιράκ. Ολα δείχνουν ότι η πρόταση θα γίνει αποδεκτή» (Η εκτίμηση στη «ΒΡΑΔΥΝΗ»).

«ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΣ»: «Η χώρα μας δε θα έχει εμπλοκή με στρατιωτική παρουσία στο Ιράκ» (Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γ. Κουμουτσάκος στον «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ»).

ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ: «Θα ήταν άσεμνο να σας μεταφέρουμε τα σχόλια όσων αναγκάζονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους καθ' όλη τη διάρκεια της νατοϊκής συνόδου. Σε μια πόλη που πνίγεται από αφίσες που καλούν τον Τζορτζ Μπους να μην πατήσει το πόδι του. Το ερώτημα είναι γιατί η σύνοδος έπρεπε να πραγματοποιηθεί στο κέντρο μιας πόλης 15 εκατομμυρίων κατοίκων. Μήπως για επίδειξη ισχύος, ήταν το ρητορικό ερώτημα αρκετών» (Ο Αρης Χατζηγεωργίου στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ