Σάββατο 26 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Τα «δώρα» του ΝΑΤΟ

Πριν μερικούς μήνες είχε ξεκινήσει μια συζήτηση στη χώρα για το κατά πόσο το ΝΑΤΟ αποτελεί «ασπίδα» ασφαλείας της Ελλάδας ενόψει της Ολυμπιάδας ή κατά πόσο αποτελεί έναν επιπλέον παράγοντα ανασφάλειας για τη χώρα μας, έναν «κράχτη» της τρομοϋστερίας και της τρομοκρατίας, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο.

*

Τελικά, η κυβέρνηση - ακολουθώντας την προεργασία που είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ - κάλεσε το ΝΑΤΟ να αναλάβει την ασφάλεια των Αγώνων...

*

Το τι σημαίνει, πάντως, να αποβιβάζεται το ΝΑΤΟ στη χώρα σου, το βιώνει τις τελευταίες ώρες η Τουρκία. Η Κωνσταντινούπολη, όπου και θα συνεδριάσει το ΝΑΤΟ την ερχόμενη Δευτέρα, έχει ήδη μετατραπεί σε μια μεγαλούπολη της ανασφάλειας, του φόβου, της αστυνομοκρατίας. Είναι μια χώρα που ο πρωθυπουργός Ερντογάν, θέλοντας να καταπνίξει τις λαϊκές αντιδράσεις κατά της λυκοσυμμαχίας, έφτασε να δηλώσει ότι «η ελευθερία έχει τα όριά της»!

*

Οπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, λόγω της παρουσίας του Μπους στην Πόλη, απαγορεύτηκαν από το... ψάρεμα μέχρι οι... γάμοι! Για τους οδικούς άξονες, δε, ούτε λόγος να γίνεται. Θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι την αναχώρηση του «Σερίφη». Εντούτοις, παρ' όλα αυτά τα μέτρα, κάποιες πολύ «βολικές» για τους ΝΑΤΟικούς βόμβες έσκασαν ήδη στην Κωνσταντινούπολη.

*

Αυτά είναι μερικά από τα «δώρα» που παράσχει το ΝΑΤΟ στην Τουρκία για την εκεί διήμερη (όλο κι όλο) παραμονή του. Κι αυτό μας βάζει σε σκέψεις: Σε μας, που θα γίνουμε το «ξενοδοχείο» του ΝΑΤΟ για ένα ολόκληρο δεκαπενθήμερο (χώρια τους Παραολυμπιακούς), πόσα άραγε θα 'ναι τα «δώρα» που θα μας προσφέρει;..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ