Παρασκευή 21 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυκλοφορεί το περιοδικό «Δρόμοι της Ειρήνης»

Κυκλοφορεί ήδη εδώ και αρκετό καιρό το 14ο τεύχος του τριμηνιαίου περιοδικού «Δρόμοι της Ειρήνης» για τους μήνες (Δεκέμβρη 1999 και Γενάρη, Φλεβάρη 2000), που εκδίδεται από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη. Η πρώτη επαφή με το περιοδικό σίγουρα θα συγκλονίσει τον αναγνώστη. Στο εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του περιοδικού δημοσιεύεται φωτογραφικό υλικό που φανερώνει με τον πιο ωμό τρόπο τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες στη Γιουγκοσλαβία. Πρόκειται για ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο, που δείχνει το φρικαλέο πρόσωπο του φασισμού της Νέας Τάξης Πραγμάτων ή, όπως εύστοχα τονίζουν οι εκδότες του περιοδικού, το σύγχρονο «Τέταρτο Ράιχ»...

Στις σελίδες του περιοδικού μπορεί ο αναγνώστης να διαβάσει ένα μικρό αφιέρωμα για τον αγωνιστή της ειρήνης Νίκο Νικηφορίδη, που πριν 49 χρόνια δολοφονήθηκε από το αμερικανόδουλο και μισαλλόδοξο καθεστώς. Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ, μέσα από την οποία υπογραμμίζεται ό ρόλος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και η σύμπραξή τους στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ. Το άρθρο του Αντ. Δαμίγου, στο οποίο αναλύει την έννοια του «μιλιταρισμού», φιλοξενείται στην 9η σελίδα του περιοδικού.

Δυο πολύ σημαντικά θέματα, το πρώτο για τον ανταγωνισμό των εξοπλισμών, που βάζουν σε νέα τροχιά οι Αμερικανοί, και το δεύτερο για τις νέες απειλές και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ στη Σερβία και τα Βαλκάνια, παρουσιάζουν επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η ανάλυση του δημοσιογράφου Κ. Ζηλάκου για τον επαγγελματικό στρατό, που έχει άμεσο στόχο την πλήρη ΝΑΤΟποίηση του ελληνικού στρατού, είναι ένα από τα θέματα που φανερώνουν τους πραγματικούς στόχους του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η ανάλυση του Αν. Αντανασιώτη, μέλους της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, για το Σύμφωνο Σταθερότητας, το οποίο χαρακτηρίζει ως «ένα κατάπτυστο κείμενο».

Εκτενές, επίσης, ρεπορτάζ δημοσιεύεται στις σελίδες του περιοδικού για τη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, που έγινε στην Καισαριανή στις 5 του Φλεβάρη. Τέλος, υπάρχουν ρεπορτάζ για πολλές άλλες εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ καθώς και για άλλα ενδιαφέροντα θέματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ