Παρασκευή 21 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Ορκίστηκαν χτες οι βουλευτές

Σήμερα η εκλογή προέδρου και αντιπροέδρων της Βουλής, αύριο αρχίζει η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων

Σε μία πανηγυρική συνεδρίαση ορκίστηκαν χτες οι βουλευτές του νέου Κοινοβουλίου που προέκυψε από τις εκλογές της 9ης του Απρίλη. Το προεδρείο της χτεσινής συνεδρίασης αποτελούνταν, ως είθισται, από τους νεότερους σε ηλικία βουλευτές από κάθε κόμμα. Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στο προεδρείο ήταν η Λιάνα Κανέλλη.

Η σύνθεση της νέας Βουλής είναι ανανεωμένη κατά 30% περίπου ενώ ενισχυμένη είναι και η παρουσία των γυναικών που από 19 στην προηγούμενη Βουλή έφτασαν τώρα τις 31.

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Βουλή θα εκλέξει τον νέο της πρόεδρο καθώς και τους 5 αντιπροέδρους. Οπως είναι ήδη γνωστό το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει εκ νέου για πρόεδρο του Κοινοβουλίου τον Α. Κακλαμάνη ενώ μέχρι χτες δεν είχε διαρρεύσει οτιδήποτε για τα ονόματα των 3 αντιπροέδρων που από τον κανονισμό δικαιούται το κυβερνών κόμμα. Στην προηγούμενη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ αντιπρόεδροι ήταν οι Π. Κρητικός, Π. Σγουρίδης και Λ. Αποστολίδης. Η ΝΔ σύμφωνα με πληροφορίες, θα προτείνει για τη θέση του 4ου αντιπροέδρου που δικαιούται, την Α. Ψαρούδα - Μπενάκη στη θέση του Ν. Κατσαρού.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προτείνει για τη θέση του 5ου αντιπροέδρου που δικαιούται από τον κανονισμό, το βουλευτή Αχαΐας Π. Κοσιώνη. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίστηκαν οι Ορ. Κολοζώφ και Αντ. Σκυλλάκος.

Εκ μέρους του ΣΥΝ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ορίστηκε ο Φ. Κουβέλης.

Το Σάββατο το πρωί θ' αρχίσει η συνεδρίαση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την πραγματοποίηση ονομαστικής ψηφοφορίας. Στη συνεδρίαση του Σαββάτου θα μιλήσει μόνο ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και η συζήτηση θα συνεχιστεί την επόμενη μέρα, με τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, των υπουργών καθώς και βουλευτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ