Παρασκευή 21 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Της έφαγε το εισιτήριο

Ο ρατσισμός της κόστισε πρόστιμο 5.000 δραχμών. Θα αναρωτηθείτε, υπάρχουν δημόσια όργανα που να κόβουν πρόστιμο σε όσους πολίτες επιδεικνύουν το ρατσισμό τους; Κι όμως...

Προχτές το μεσημέρι σε αστικό λεωφορείο της γραμμής των ανατολικών προαστίων επιβιβάστηκε μια ηλικιωμένη γυναίκα. Μπαίνοντας σε αυτό από τη στάση που περίμενε, αναζητούσε επίμονα μια θέση να κάτσει. Ομως κανείς επιβάτης, Ελληνας ή ξένος, γέρος ή νέος δε συγκινήθηκε από τις εκκλήσεις της. Ανάμεσα στους καθισμένους επιβάτες συγκαταλέγονταν κι ένας έγχρωμος κατά του οποίου στράφηκαν τα... πυρά της γυναίκας.

«Δε φτάνει που μας παίρνετε τις δουλιές, τώρα μας παίρνετε και τις θέσεις.» Ο μετανάστης δεν απάντησε και η επιβάτης συνέχισε να του «ψέλνει» τα εξ αμάξης. Κάποια στιγμή ορισμένοι επιβάτες δυσφόρησαν. «Μας ζαλίσατε! Σταματήστε!» της φώναξε κάποιος. Η ηλικιωμένη συνέχισε ακάθεκτη τη ρατσιστική λεκτική της επίθεση. Ο μετανάστης την άκουγε χωρίς να αντιδρά. Κάποιοι νεαροί άρχισαν «να της κάνουν πλάκα».

Μετά από λίγη ώρα στα πίσω καθίσματα άδειασε η θέση δίπλα στον έγχρωμο επιβάτη και η ηλικιωμένη κάθισε. Περίπου πέντε λεπτά αργότερα μπήκε ελεγκτής στο λεωφορείο. Τότε ο μετανάστης με μια ξαφνική κίνηση της πήρε το εισιτήριο από τα χέρια της και το... έφαγε! Η επιβάτης επί ώρα προσπαθούσε να εξηγήσει στον ελεγκτή ότι το εισιτήριο το είχε φάει ο συνεπιβάτης της. Με αγωνία κοιτούσε γύρω της ζητώντας από τους υπόλοιπους επιβάτες που ήταν κοντά να του μιλήσουν. Πλην όμως, συνάντησε αδιάφορα βλέμματα, ενώ κάποιοι την κοιτούσαν κοροϊδευτικά. Ο ελεγκτής δεν πίστεψε την ιστορία της. Με βλέμμα που μαρτυρούσε την απορία του για την πνευματική υγεία της ηλικιωμένης γυναίκας έκανε το καθήκον του. Το πρόστιμο των πέντε χιλιάδων δραχμών ήταν βέβαια μικρό για τα όσα άκουσε ο μετανάστης, όμως η ηλικιωμένη γυναίκα από τότε θα το «φυσάει και δε θα κρυώνει!». Αξίζει να τονιστεί ότι έχει σημειωθεί και στο πρόσφατο παρελθόν παρόμοιο περιστατικό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπέκυψε η ηλικιωμένη που τραυμάτισε αστυνομικός με τέιζερ (2023-05-26 00:00:00.0)
Ανακάλυψαν τον τζαμπατζή στο πρόσωπο μιας 80χρονης (2014-10-16 00:00:00.0)
Μπλοκαρισμένοι στο φανάρι (2009-04-11 00:00:00.0)
Ο ρατσισμός - ακόμα ένα εμπόδιο στον εκδημοκρατισμό (2000-03-12 00:00:00.0)
Ούτε ψύλλος στον κόρφο μας! (1998-04-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ