Τετάρτη 7 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «ΛΟΥΠΑΣ» ΛΑΡΙΣΑΣ
Τους «κλέβει» και το επίδομα ανεργίας!

Τον κίνδυνο να μην πάρουν ούτε το πενιχρό επίδομα ανεργίας και τις αποζημιώσεις που δικαιούνται αντιμετωπίζουν οι 70 πρώην εργαζόμενοι του εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας «ΛΟΥΠΑΣ», που εδρεύει στη Φαλάνη Λάρισας. Η απάντηση που πήραν χτες στα πλαίσια της αγωνιστικής συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν το πρωί στο υποκατάστημα Λάρισας του ΟΑΕΔ, από τους αρμόδιους του Οργανισμού, σε συνάντηση που είχε μαζί τους αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών Ιματισμού και Δέρματος του νομού, είναι ότι δε δικαιούνται το επίδομα ανεργίας, καθώς οι απολύσεις τους δε φέρουν τη σφραγίδα της επιχείρησης.

Οι άνεργοι του εργοστασίου «ΛΟΥΠΑΣ», οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν πολλά χρόνια προϋπηρεσίας - δούλευαν από 10 μέχρι και 30 χρόνια στην επιχείρηση - τα τελευταία 10 χρόνια αντιμετώπιζαν μεγάλα προβλήματα. Ομως, το «ποτήρι ξεχείλισε», όταν το Γενάρη του 2004, ο εργοδότης όχι μόνο αρνήθηκε να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα τους, αν και τους όφειλε τους μισθούς τεσσάρων μηνών, δώρα και επιδόματα, αλλά κλείδωσε την επιχείρηση και πέταξε έξω τα ρούχα της δουλιάς τους, όταν οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας το δίκιο τους χωρίς να τους δώσει ούτε καν το χαρτί της απόλυσης.

Οι εργαζόμενοι προσέφυγαν, τότε, στα δικαστήρια και προχώρησαν στις απαιτούμενες ενέργειες για να κηρυχτεί η πτώχευση της επιχείρησης. Ομως συνάντησαν και πάλι τα εμπόδια της εργοδοσίας, η οποία προχώρησε σε ανακοπή της σχετικής διαδικασίας, μπλοκάροντας, έτσι, την καταβολή επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Τελικά, ο Λούπας στις 16 Μάη έδωσε τις απολύσεις στους εργαζόμενους, οι οποίες, όμως, δεν είχαν τη σφραγίδα της επιχείρησης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα πληροφορίες, ο συγκεκριμένος εργοδότης έχει μεταφέρει μηχανήματα από το εργοστάσιό του στη Λάρισα σε χώρα των Βαλκανίων και λειτουργεί εκεί την επιχείρησή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ