Τετάρτη 7 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας

Παράσταση διαμαρτυρίας οργανώνει σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας) και ώρα 12 το μεσημέρι, η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, θέτοντας, επιτακτικά, αιτήματα που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων στον κλάδο.

Αιτήματα που έχουν να κάνουν με τη μονιμοποίηση των εκτάκτων, τις αυξήσεις στους μισθούς, την ένταξη του κλάδου στα βαριά - ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ) κ.ά. Σε αυτή την κατεύθυνση, η Συντονιστική καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά, βάζοντας στο περιθώριο τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να οργανώσουν τον ταξικό αγώνα τους για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους.

Η παράσταση διαμαρτυρίας αποτελεί συνέχεια των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Συντονιστικής, που στόχο έχουν την οργάνωση και ανάπτυξη του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζει να προωθεί και να εφαρμόζει την αντεργατική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Μια πολιτική που στοχεύει στην παραπέρα συρρίκνωση των εργασιακών, ασφαλιστικών και άλλων δικαιωμάτων των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή, οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ - ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ), υπηρετούν πιστά τη γραμμή της ταξικής συνεργασίας και στηρίζουν αυτή την πολιτική, ξεπουλώντας τους εργαζόμενους.

Στη σημερινή κινητοποίηση η Συντονιστική Επιτροπή θέτει το ζήτημα της άμεσης απόσυρσης του σχεδίου προεδρικού διατάγματος της κυβέρνησης της ΝΔ, που αποκλείει τη συντριπτική πλειοψηφία από το δικαίωμα στη δουλιά. Ταυτόχρονα, απαιτεί την άμεση μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων και πρόσληψη μόνο μονίμων. Ακόμα απαιτεί ο κατώτερος βασικός μισθός να διαμορφωθεί στα 1.100 ευρώ, ώστε να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων και την ένταξη του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά με βάση τον αντίστοιχο κανονισμό του ΙΚΑ και με μειωμένα όρια ηλικίας σύνταξης, 50 για τις γυναίκες και 55 για τους άντρες, με τις ίδιες προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ