Τετάρτη 7 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
... και δύο τραυματίες

Αλλο ένα εργατικό ατύχημα, με δύο τραυματίες αλλοδαπούς εργάτες στον κατασκευαστικό τομέα σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Πάτρα, εξαιτίας της παντελούς έλλειψης μέτρων ασφαλείας, σε ανακατασκευή νεοκλασικού κτιρίου επί των οδών Κορίνθου και Ζαΐμη.

Ο τραυματισμός του ενός εργάτη προήλθε από πτώση από σκαλωσιά ύψους τεσσάρων περίπου μέτρων, με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του και να τραυματιστεί σε άλλα σημεία του σώματός του, ενώ ο συνάδελφός του στην προσπάθεια να αποτελέσει το «δίχτυ» προστασίας του και να τον συγκρατήσει από την πτώση για να μην σκοτωθεί, τραυματίστηκε στο κεφάλι και στο κορμί.

Μάλιστα, πριν από τρεις εβδομάδες περίπου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, με παρέμβασή του είχε σταματήσει τις εργασίες στο συγκεκριμένο κτίριο, εξαιτίας της έλλειψης μέτρων ασφαλείας και της παραβίασης του ωραρίου εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας καταγγέλλει τόσο τις κατασκευαστικές εταιρίες για την επιβολή πλήρους εργασιακής ασυδοσίας στις κατασκευές, όσο και τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες που επιτρέπουν με την απραξία τους τη διαιώνιση αυτής της άθλιας κατάστασης και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Σε πολλά εργοτάξια της πόλης πρέπει να είναι κανείς ακροβάτης για να δουλέψει. Η κατάσταση με την έλλειψη των μέτρων ασφάλειας και την παραβίαση του ωραρίου εργασίας στην Πάτρα έχει εξελιχθεί σε μόνιμο βραχνά για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων στις κατασκευές. Φαίνεται ότι στην πόλη ορισμένοι που ασχολούνται στον κατασκευαστικό τομέα τυγχάνουν ασυλίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ