Τετάρτη 7 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οχι άλλο αίμα εργατών!

Βροντοφώναξαν οι εργατοτεχνίτες της Ζώνης, καταδικάζοντας το νέο διπλό έγκλημα. Σήμερα η 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο ΕΚΠ

«Οχι άλλο αίμα εργατών στο βωμό του κέρδους των εφοπλιστών», «Οχι άλλα "θα" από τα υπουργεία, θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία»!

Τα συνθήματα αυτά αντήχησαν χτες το απόγευμα ξανά και ξανά στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Τα βροντοφώναζαν οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, στη διάρκεια της μαχητικής τους διαδήλωσης, που, αν και προγραμματισμένη από μέρες, αποτέλεσε ταυτόχρονα και την πρώτη αγωνιστική τους απάντηση στο νέο έγκλημα που συντελέστηκε στη Ζώνη προχτές, όταν δύο συνάδελφοί τους «έσκασαν» σαν τα ποντίκια μέσα σε επισκευαζόμενο πλοίο από την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας. Σήμερα, οι εργατοτεχνίτες θα επανέλθουν ακόμα πιο αποφασιστικά, καθώς τα Σωματεία έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία, στα πλαίσια της οποίας θα γίνει συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Η χτεσινή κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση που έγινε στο ΕΚ Πειραιά, όπου ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σ. Πουλικόγιαννης τόνισε ότι η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός της Ζώνης και το χτύπημα της ανεργίας αποτελεί υπόθεση ζωής για τους εργαζόμενους. Η διαλυτική πολιτική, που ακολουθεί και η κυβέρνηση της ΝΔ σε βάρος της Ζώνης, αφήνει πλήρως ανεξέλεγκτη την εργοδοσία, ακόμα και να σκοτώνει εργάτες για τα κέρδη της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ