Τετάρτη 7 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΠ
Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης

Με ανακοίνωσή της για το διπλό φονικό στη Ζώνη, η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ επισημαίνει:

«Αλλοι δύο εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης νεκροί! Σκοτώθηκαν χτες (σ.σ. προχτές) για να προστεθούν στη "μαύρη" λίστα των εργατικών εγκλημάτων που έχουν ανοίξει η ανταγωνιστικότητα, η εντατικοποίηση, η ασύδοτη δράση εφοπλιστών και επιχειρηματιών για την παραπέρα αύξηση των κερδών τους.

Το νέο διπλό φονικό στη Ζώνη έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο δραματικό τρόπο ότι οι κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουν, όμως η πολιτική συρρίκνωσης και διάλυσης της Ζώνης, που τροφοδοτεί και τα εγκλήματα σε βάρος των εργατών παραμένει ίδια και απαράλλαχτη.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες και αναδεικνύεται σε ηθικό και πολιτικό αυτουργό. Οχι μόνο δεν προχώρησε στην υλοποίηση των προεκλογικών της υποσχέσεων, οι οποίες μάλιστα αποτελούσαν και... προσωπικές δεσμεύσεις του σημερινού πρωθυπουργού, αλλά, όπως αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες εξαγγελίες του ΥΕΝ, δε μετακινείται ούτε χιλιοστό από την καταστροφική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, σε βάρος της Ν/Ζώνης.

Το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων της Ζώνης για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Καλεί τους εργαζόμενους με τον αγώνα τους να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ