Τετάρτη 7 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Ρόλος και για μετά τους Αγώνες...

Διαβεβαιώσεις για μεταολυμπιακή χρήση, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νεοταξικού δόγματος, της Διακλαδικής Μονάδας Υγειονομικού Πυρηνικής Βιολογικής Χημικής Αμυνας (ΔΜΥ/ΠΒΧ), έδωσε χτες ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Ι. Λαμπρόπουλος, ο οποίος συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Γ. Αντωνακόπουλο και τον διευθυντή Κλάδου Ολυμπιακών Αγώνων αντιστράτηγο Β. Γιαννόπουλο, επισκέφθηκε το επιτελείο της «Στρατιωτικής Διακλαδικής Δύναμης Ασφαλείας ΟΑ 04».

Υπενθυμίζεται ότι η «Δύναμη Ασφαλείας ΟΑ 04» αποτελείται από 12.000 στελέχη και οπλίτες (υποστηρίζεται από 3.500 άτομα υπεύθυνα για θέματα διοικητικής μέριμνας), τα οποία θα εκτελούν αποστολές από κοινού με τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο Λεκανοπέδιο της Αττικής κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, και βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα από την 1η Ιούλη.

Ο υφυπουργός Αμυνας στη διάρκεια της επίσκεψής του στην έδρα της Διακλαδικής Μονάδας ΠΒΧ, στο στρατόπεδο Φακίνου, όπου έλαβαν χώρα επιδείξεις διαδικασιών σε περίπτωση προσβολής με χημικές πολεμικές ουσίες, προσομοίωση επίδειξης ολοκληρωτικής απολύμανσης οχημάτων, καθώς επίσης και επίδειξη διάσωσης σε περιστατικά απωλειών υγείας, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη ομάδα θα διατηρηθεί και μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων. «Θα είσαστε, είπε, οι επίλεκτοι που θα συμβάλουν στην άσκηση και στρατιωτικής διπλωματίας».

Η παραπάνω μονάδα συγκροτήθηκε από το ΓΕΕΘΑ, με σκοπό να παράσχει υγειονομική υποστήριξη στην περίπτωση ενός βιολογικού ή χημικού περιστατικού κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Αριθμεί περισσότερα από 200 στελέχη του Υγειονομικού, αξιωματικούς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίοι πρόσφατα έλαβαν μέρος σε πρόγραμμα σχετικής εκπαίδευσης στην Τσεχία.

Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της συνδρομής που έχει ζητηθεί από το ΝΑΤΟ, θα έρθει στην Ελλάδα από την Τσεχία και θα στρατοπεδεύσει στη Χαλκίδα ένας λόχος Πυρηνικής Βιολογικής Χημικής Αμυνας. Ωστόσο, ανοιχτό παραμένει το θέμα της έλευσης και Αμερικανών ειδικών για την αντιμετώπιση ανάλογων καταστάσεων. Αίτημα που συνδέεται με την απαίτηση των Αμερικανών να έχουν προκλητικά εμφανή παρουσία στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ενα από τα σενάρια που υπάρχουν είναι να βρίσκονται σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο, το οποίο θα πλέει έξω από τα χωρικά ύδατα κάπου κοντά στην Αττική. Επίσης, σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, ένας πιθανός χώρος στρατωνισμού των Αμερικανών είναι η πρώην βάση τους στην Ελευσίνα, για την οποία τελευταία έγινε λόγος για μετατροπή της σε «ολυμπιακές φυλακές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ