Τετάρτη 7 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΒΡΟΣ
Να μη μονιμοποιηθούν οι σκηνές

Το νομό Εβρου και τις περιοχές που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό στις 27 του Ιούνη επισκέφτηκε τη Δευτέρα ο Αγγελος Τζέκης, βουλευτής του ΚΚΕ. Το πρωί είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της Τραϊανούπολης Εβρου. Η παρουσία του κλιμακίου του ΚΚΕ έδωσε την ευκαιρία στους κατοίκους να εκθέσουν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, με κυριότερα αυτά της έλλειψης αποχετευτικού δικτύου και της ακαταλληλότητας των δρόμων μέσα στα όρια του δήμου.

Από την αυτοψία των Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Εβρου στην επικράτεια των δήμων Φερρών, Τραϊανούπολης και Τυχερού, καταγράφηκαν συνολικά 87 προσωρινά μη κατοικήσιμα κτίρια και 23 μη κατοικήσιμα, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται από τα κλιμάκια της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων Βόρειας Ελλάδας. Ειδικά στο χωριό Λουτρά, μερίδα του πληθυσμού φιλοξενείται στις 60 σκηνές που έστησε η Νομαρχία. Ενδεικτικό, ωστόσο, της κυβερνητικής αδιαφορίας για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας είναι το γεγονός ότι ακόμα και ο υπερσύγχρονος σεισμογράφος που εγκαταστάθηκε στην περιοχή υπολειτουργεί, αφού δεν έχει ακόμα συνδεθεί με το δίκτυο του ΟΤΕ.

Πέρα από την αυτονόητη συμπαράσταση του ΚΚΕ, ο Αγγελος Τζέκης σημείωσε την ανάγκη να αποκατασταθούν με κρατικά κονδύλια άμεσα όλες οι ζημιές και να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα από την πλευρά της κυβέρνησης, ώστε να μη χρειαστεί οι σεισμόπληκτοι να παραμείνουν για καιρό στις σκηνές.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε και τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ για την ελλιπή αντισεισμική θωράκιση της χώρας, καθώς όπως σημείωσε «από τη μια καυχιούνται για τα έργα που γίνονται με τους δήθεν πακτωλούς των χρημάτων που ρέουν από την ΕΕ, από την άλλη όμως κρύβουν από το λαό το γεγονός ότι αυτά τα χρήματα πηγαίνουν σε έργα που συμφέρουν κατά κύριο λόγο το μεγάλο κεφάλαιο».

Στη συνέχεια της περιοδείας του ο Αγγελος Τζέκης συναντήθηκε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Αλεξανδρούπολης, τα οποία ανέπτυξαν στον βουλευτή του ΚΚΕ τα προβλήματα της μειονότητας στην περιοχή, με κυριότερο αυτό της ανεργίας και της εκπαίδευσης. Το απόγευμα ο Αγγελος Τζέκης μίλησε σε συγκέντρωση των μουσουλμάνων της Αλεξανδρούπολης και τους κάλεσε να ενώσουν τη φωνή τους με το μαζικό λαϊκό κίνημα και να διεκδικήσουν από κοινού με τους άλλους εργαζόμενους τη λύση στα προβλήματά τους που είναι ίδια για όλους τους Ελληνες, ανεξάρτητα από τα θρησκευτικά τους πιστεύω.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ