Τετάρτη 7 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ - ΧΑΝΙΑ
Νέα πρόκληση με τον Μίλερ

Στα Χανιά θα βρεθεί ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τόμας Μίλερ, το Σάββατο 10 Ιουλίου. Ο Τόμας Μίλερ θα παρευρεθεί σε εκδήλωση της Ελληνικής Ενωσης για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία, που θα διεξαχθεί στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ).

Με τη συνοδεία της πρέσβειρας της Αιγύπτου στην Αθήνα Μάγκντα Σαχίν και του πρέσβη της Σερβίας - Μαυροβουνίου Ντούσαν Μπατάκοβιτς, ο Αμερικανός πρέσβης θα μιλήσει με φοιτητές που συμμετέχουν στα καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα της Ελληνικής Ενωσης για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία. Μάλιστα το γεγονός θα καλύψει και το CNN International.

Η προσπάθεια των Αμερικανών να επιβάλουν την παρουσία τους με κάθε τρόπο στα Χανιά δεν είναι κάτι καινούριο. H προηγούμενη είχε μεθοδευτεί να γίνει στις 8 Ιουνίου με τον Ροταριανό Ομιλο Χανίων σε ρόλο Δούρειου Ιππου. Ο τελευταίος διοργάνωνε... Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για... «την πάταξη της τρομοκρατίας» και με κεντρικό ομιλητή τον Thomas K. Yazdgerdi, Α΄ γραμματέα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Κάτι που δεν υλοποιήθηκε, καθώς μαζικοί και συνδικαλιστικοί φορείς της πόλης έκαναν καθαρό ότι οι Αμερικανοί φονιάδες είναι και παραμένουν ανεπιθύμητοι.

Σε σχετική, χτεσινή, ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ τονίζεται: «Μετά το Ροταριανό Σύλλογο, το ΜΑΙΧ και η Ελληνική Ενωση για την Ατλαντική Συμμαχία ανέλαβαν το "καθήκον" να επιμορφώσουν, αυτή τη φορά τους φοιτητές του ΜΑΙΧ με εκπαιδευτή τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τόμας Μίλερ (αλήθεια, σε τι θα τους επιμορφώσει;)».

Και η ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ υπογραμμίζει: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα αυτή πρόκληση. Δεν πρόκειται για ένα ακόμη τυχαίο γεγονός. Φαίνεται ότι έχει να κάνει με την υλοποίηση ενός γενικότερου σχεδίου που στοχεύει να αμβλύνει το αρνητικό για τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές κλίμα που υπάρχει στα Χανιά.

Να είναι σίγουροι οι εμπνευστές αυτού του σχεδίου, αλλά και αυτοί που κάθε φορά αναλαμβάνουν το ρόλο του Δούρειου Ιππου ότι και αυτή η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ