Πέμπτη 8 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ»
Ολυμπιακά άλλοθι για το χτύπημα δικαιωμάτων

Με το σύνθημα «Εξω οι πολυεθνικές απ' την Ολυμπιάδα» η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (ΑΣΥ) κυκλοφόρησε προκήρυξη προς τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία και τους καλεί να μην κάνουν καμιά θυσία για το κέρδος των πολυεθνικών.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που οργανώνονται στη χώρα μας, γίνονται το άλλοθι για να ενισχυθούν τα μέτρα αστυνόμευσης και τρομοκράτησης των εργαζομένων και του λαού μας, επισημαίνει η ΑΣΥ. Γίνονται, συνεχίζει, το άλλοθι για να χτυπηθούν δικαιώματα και κατακτήσεις. Στήνονται κάμερες παρακολούθησης στα νοσοκομεία. Ψηφίζονται νέοι τρομονόμοι, που ποινικοποιούν την πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Δε συμβαίνει όμως το ίδιο με τους επιχειρηματίες, που ήδη έχουν καρπωθεί τεράστια κέρδη και προσδοκούν να δουν τα κέρδη τους να εκτινάζονται ακόμα υψηλότερα και αυτό το ονομάζουν "εθνικό συμφέρον". Στο όνομα λοιπόν του κέρδους καλεί η κυβέρνηση της ΝΔ, στο δρόμο που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να θυσιάσουν οι υγειονομικοί τα δικαιώματά τους. Γίνεται αυθαίρετη ανάκληση αδειών, εντατικοποίηση, υποχρεωτικές αποσπάσεις κ.λπ. Επιβεβαιωνόμαστε, όταν προειδοποιούσαμε πως πρόκειται για Ολυμπιάδα των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν ευθύνονται οι υγειονομικοί και οι άλλοι εργαζόμενοι, που καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα, για τις μεγάλες ελλείψεις στις δομές και σε προσωπικό. Οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας φρόντισαν και φροντίζουν να εμπορευματοποιείται και να συρρικνώνεται το δημόσιο σύστημα υγείας. Τις σουίτες του "Ευαγγελισμού" δεν τις ετοιμάζουν για όποιον εργαζόμενο θα τις χρειαστεί, αλλά για τις ασφαλιστικές εταιρίες».

«Στο όνομα του "εθνικού στόχου" η συμβιβασμένη ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ υποκλίνεται στα κάθε λογής αντεργατικά μέτρα, παρακαλώντας για ανταλλάγματα, που θα δικαιολογούν τη στάση της», υπογραμμίζει η ΑΣΥ και συνεχίζει: «Δείχνει τη χρεοκοπία του εργοδοτικού συνδικαλισμού, που έρχεται σε αντίθεση με τη θέληση των συναδέλφων για τη διεκδίκηση αιτημάτων που συμβάλλουν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και στην ικανοποίηση των αιτημάτων που υπηρετούν τις ανάγκες τους, όπως ουσιαστικές αυξήσεις, βαρύ ανθυγιεινό, προσλήψεις κ.λπ. Περιορίζονται στο αίτημα να πληρωθούν οι υπερωρίες, το αυτονόητο δηλαδή, ενώ φανερά και παρασκηνιακά συνδιαλέγονται στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου σε βάρος των υγειονομικών. Δώστε αγωνιστική ταξική απάντηση και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και στον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Το αντινοσηλευτικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και που θεσμοθετεί το ΝΠΔΔ των νοσηλευτών ως γνωμοδοτικό όργανο του υπουργού και με πειθαρχικές δικαιοδοσίες σε βάρος τον νοσηλευτών, φέρνει και τη συγκατάθεση ουσιαστικά της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Κανείς δεν μπορεί ν' αδιαφορεί και ν' ανέχεται αυτές τις εξελίξεις. Μέσα από μαζικές διαδικασίες με αγωνιστικό προσανατολισμό οι εργαζόμενοι μπορούν ν' ακυρώσουν στην πράξη τα αντεργατικά μέτρα. Καμιά θυσία για το κέρδος των πολυεθνικών. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Οχι στην ανάκληση των αδειών και στις υποχρεωτικές αποσπάσεις. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ