Πέμπτη 8 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ
Καταγγέλλονται οι «τρομονόμοι» και το «ευρωσύνταγμα»

Την αγανάκτηση και διαμαρτυρία των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης εκφράζει το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης με ψήφισμά του για τον ονομαζόμενο «Νόμο για την πάταξη της τρομοκρατίας» που έφερε η κυβέρνηση Καραμανλή και είχαν συναποφασίσει οι ηγέτες της ΕΕ μαζί με τους αρχιτρομοκράτες των ΗΠΑ. Επίσης, καταγγέλλει το λεγόμενο ευρωσύνταγμα που αποφάσισαν σε βάρος της κυριαρχίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων των χωρών - μελών.

Είναι αδιανόητο να γίνεται λόγος για πάταξη της τρομοκρατίας από τους φονιάδες των λαών Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, που ισοπεδώνουν χώρες και δολοφονούν λαούς, όπως σε Σερβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, τονίζεται στο ψήφισμα και προστίθεται: Μοναδικός σκοπός του «τρομονόμου» είναι να καταργηθούν θεμελιώδη δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί από τους εργαζόμενους με σκληρούς αγώνες και, ακόμα, να καταργηθούν στοιχειώδεις δημοκρατικές ελευθερίες του ελληνικού λαού.

Οσον αφορά το λεγόμενο ευρωσύνταγμα που ετοιμάζουν οι ισχυροί της ΕΕ σε βάρος των λαών της Ευρώπης, επισημαίνεται ότι, ουσιαστικά καταργεί τα εθνικά συντάγματα και ισοπεδώνει τα πάντα. Αν και οι λαοί της Ευρώπης, αναφέρεται χαρακτηριστικά, αποδοκιμάσανε στις πρόσφατες ευρωεκλογές, αυτό το όργανο των ιμπεριαλιστών που λέγεται Ευρωπαϊκή Ενωση προσπαθεί να υποχρεώσει τους λαούς να υποταχθούν, προσαρμόζοντας τη ζωή τους στο «ευρωσύνταγμα».

Η ΠΕΑΕΑ καλεί τα μέλη της και όλους τους αντιστασιακούς να εκφράσουνε την αντίθεσή τους με κάθε τρόπο σ' αυτήν την προσπάθεια, να καταπατηθεί η λαϊκή βούληση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ