Τρίτη 20 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΟΝΑΔΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Προσλήψεις με παράκαμψη ΑΣΕΠ

Την επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού στις Μονάδες Ψυχικής Υγείας, παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ, υποστηρίζουν ότι προβλέπει τροπολογία που κατέθεσαν από κοινού στη Βουλή, οι υπουργοί Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Κακλαμάνης, και Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, στο όνομα της απορρόφησης των κονδυλίων του Γ΄ και Δ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Με την τροπολογία, το τακτικό προσωπικό των Μονάδων Ψυχικής Υγείας, θα προσληφθεί σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 1 του Ν. 2527/1997, που εφαρμόζεται για το προσωπικό των δημοτικών και δημοσίων επιχειρήσεων, των θυγατρικών τους εταιριών και των θυγατρικών εταιριών των τραπεζών.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται και οι εξελίξεις στη Β΄ Φάση του προγράμματος «Ψυχαργώς». Συγκεκριμένα, προβλέπεται η μετακίνηση από τα ξενοδοχεία του Κέντρου της Αθήνας των ασθενών και η μεταφορά τους σε Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, δηλαδή ξενώνες, οικοτροφεία και προστατευόμενα διαμερίσματα. Το «φιλέτο», βέβαια, της λεγόμενης αποασυλοποίησης καρπώνονται οι διάφοροι ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στο χώρο, προσφέροντας υπηρεσίες αμφίβολης ποιότητας και συνέχειας στους ψυχικά πάσχοντες.

Μέχρι το καλοκαίρι του 2005, για τους ασθενείς του ΨΝΑ προβλέπεται:

  • Η έξοδος σε μονάδες που αναπτύσσονται από ΝΠΙΔ 240 ακόμη ασθενών.
  • Η λειτουργία και άλλων τριών τμημάτων νέων εισαγωγών του ΨΝΑ που αυξάνει τη δυναμικότητά του κατά 80 κλίνες ακόμα.

Σήμερα, η δύναμη του ΨΝΑ σε ασθενείς είναι 1.162, απ' τους οποίους οι 548 σε νοσηλευτικά τμήματα και μονάδες απεξάρτησης και οι 614 σε ξενώνες, οικοτροφεία, ξενοδοχεία και άλλες εξωτερικές δομές.

Το υπουργείο σχεδιάζει σε έναν περίπου χρόνο από σήμερα, η συνολική δύναμη του ΨΝΑ να είναι 1.000 ασθενείς απ' τους οποίους οι 530 θα είναι εντός νοσοκομείου και οι 470 εκτός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ