Τρίτη 20 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΡΙΚΟΜΕΞ»
Αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης που άρχισαν χτες και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στη βδομάδα, συνεχίζεται η δίκη των κατηγορούμενων μηχανικών για την κατάρρευση του εργοστασίου της ΡΙΚΟΜΕΞ στο σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη 1999, στα ερείπια του οποίου βρήκαν το θάνατο 39 άνθρωποι.

Χτες, αγόρευσαν οι συνήγοροι του πρώτου εκ των κατηγορουμένων Νικολάου Σχολίδη, που τόνισαν ότι ο πελάτης τους δεν έχει καμία ευθύνη για την κατάρρευση, δεδομένου ότι ούτε την ευθύνη, ούτε την επίβλεψη, ούτε τη διεύθυνση της κατασκευής του έργου είχε. Πρόσθεσαν ότι σε κάθε περίπτωση το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο Ν. Σχολίδης, έχει παραγραφεί, ενώ ούτως ή άλλως ο, αποθανών στο μεταξύ, Μιχάλης Τσάσης, στο απολογητικό του υπόμνημα προς τον ανακριτή, είχε αναλάβει όλη την ευθύνη, κάτι που επιβεβαίωσε και στο δικό του απολογητικό υπόμνημα ο επίσης αποθανών αδελφός του και εκ των ιδιοκτητών της ΡΙΚΟΜΕΞ, Γεράσιμος Τσάσης.

Τέλος, ισχυρίστηκαν ότι τα αρχιτεκτονικά σχέδια που συνέταξε ο Ν. Σχολίδης δεν υλοποιήθηκαν από τον κατασκευαστή του κτιρίου Μιχ. Τσάση, ο οποίος κατασκεύασε άλλο κτίριο από αυτό που είχε σχεδιάσει ο κατηγορούμενος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ