Τρίτη 20 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ
Υπογράφτηκε το περιβαλλοντικό έγκλημα

Την άμεση αντίδραση των κατοίκων του Πειραιά προκάλεσε η πληροφορία που έφτασε αργά χτες το μεσημέρι από έγκυρες πηγές του ΥΠΕΧΩΔΕ, πως ο υπουργός Γ. Σουφλιάς υπέγραψε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη μαρίνα Ζέας και την προώθησε ήδη για υπογραφή στους συναρμόδιους υπουργούς, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στους μεγαλοεργολάβους για την πλήρη καταστροφή ολόκληρης της περιοχής της Ζέας και του Πασαλιμανιού.

Είναι ο ίδιος υπουργός που μόλις ένα μήνα πριν διαβεβαίωνε τους κατοίκους που διαμαρτύρονταν έξω από το υπουργείο του, αλλά και τους εκπροσώπους της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης πως η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων δε θα εγκριθεί κι ότι θα αναζητηθούν λύσεις μέσα από τη συναίνεση των κατοίκων, των φορέων και των εκπροσώπων της πόλης!

Αμέσως πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στη Νομαρχία Πειραιά με τη συμμετοχή των κατοίκων, αλλά με την απουσία του δημάρχου Χρήστου Αγραπίδη και της παράταξής του. Αφού καταγγέλθηκε η εν κρυπτώ ενέργεια του υπουργού Περιβάλλοντος, αποφασίστηκε οι εκπρόσωποι της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των μαζικών φορέων και οι κάτοικοι της περιοχής να συγκεντρωθούν στις 9 σήμερα το πρωί στα Δικαστήρια του Πειραιά, όπου θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά των εταιριών που εκτελούν τα έργα στη μαρίνα Ζέας, ώστε όλοι μαζί και στο δικαστήριο να υπερασπιστούν την περιοχή τους. Παράλληλα, αποφάσισαν την αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας στον υπουργό Περιβάλλοντος, με την οποία θα του κάνουν γνωστό πως είναι αποφασισμένοι με δυναμικό τρόπο να διαφυλάξουν την περιοχή.

«Η κυβέρνηση και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ μ' αυτή τους την ενέργεια ανέλαβαν τις ευθύνες τους», επισήμανε μιλώντας στο «Ρ» η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ. «Ηρθαν σε πλήρη αντίθεση με το λαό του Πειραιά, τα συμφέροντά του και την ίδια του τη ζωή και πήραν ανοιχτά θέση υπέρ των εργολάβων. Ο λαός πρέπει να αντισταθεί και να αναπτύξει τον αγώνα του, ώστε να μην επιτρέψει κι αυτό το νέο περιβαλλοντικό έγκλημα στην περιοχή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την επέκταση της Μαρίνας (2021-11-26 00:00:00.0)
Ισοπεδώνουν ρέμα και κόβουν δέντρα (2008-02-07 00:00:00.0)
Αναστάτωση και αντιδράσεις για τη ρύπανση της ΑΓΕΤ (2001-07-04 00:00:00.0)
Δικάζονται ξανά σήμερα για την TVX (2000-05-25 00:00:00.0)
Ανεκπλήρωτες κυβερνητικές υποσχέσεις για το Βελεστίνο (1997-11-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ