Τρίτη 20 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ
Αντίθετοι και οι εργολάβοι

Την αντίθεσή τους με το νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ για τις αναθέσεις των δημοσίων έργων, που ως γνωστόν, εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της μονοπώλησης του κλάδου και από τη νέα κυβέρνηση, εκφράζουν με ανακοινώσεις τους οι τρεις πολυπληθέστερες οργανώσεις των εργοληπτών, δηλαδή η ΠΕΣΕΔΕ, η ΠΕΔΜΕΔΕ και ο ΣΑΤΕ. Πιο συγκεκριμένα:

  • Η ΠΕΣΕΔΕ σε ανακοίνωσή της εκτιμά ότι το νομοσχέδιο «δεν προσφέρει λύση, αλλά περιπλέκει την κατάσταση και οδηγεί σε αύξηση της παθογένειας» στον τομέα, ενώ παράλληλα προτείνει ουσιαστικό διάλογο δύο μηνών για τη συμπλήρωση και βελτίωση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, που θα αποτελεί όμως μέρος μιας συνολικότερης θεσμικής παρέμβασης στο θέμα της παραγωγής των δημοσίων έργων.
  • Η ΠΕΔΜΕΔΕ με απόφαση της Αντιπροσωπείας της εκφράζει τη ριζική διαφωνία στο νομοσχέδιο, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται ριζική αναμόρφωση, ενώ δημιουργεί προβλήματα στο μεγάλο πλήθος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επίσης τονίζει ότι ο χρόνος που δίδεται είναι ελάχιστος για ουσιαστική συζήτηση.
  • Ο ΣΑΤΕ με ψήφισμα της Γενικής του Συνέλευσης ανακοινώνει ότι απορρίπτει στο σύνολό του το προτεινόμενο νομοσχέδιο και ζητά την εξυπαρχής σύνταξη ενός άλλου «στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς διαλόγου, μέσα σε εύλογο και τακτό χρονικό διάστημα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και με τη συνεργασία του ΤΕΕ. Μεταξύ των άλλων επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο δεν εξασφαλίζει τη διαφάνεια, αντίθετα εντείνει τις δυνατότητες διαπλοκής. Δεν εξασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό. Δεν αντιμετωπίζει τις παθογένειες της παρούσης κατάστασης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ