Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Υποκριτική έκρηξη για το θέμα της μείωσης των εξοπλισμών

Να κερδίσει το παιχνίδι των εντυπώσεων επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ αξιοποιώντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, περί συμφωνίας για δήθεν μείωση των εξοπλισμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με μοναδικό στόχο τη μικροκομματική εκμετάλλευση του θέματος.

Την ίδια στιγμή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επί της ουσίας, δεν ...κόπτεται για τη μείωση ή όχι των εξοπλισμών - εξάλλου, αυτοί πλέον καθορίζονται από το ΝΑΤΟ, το οποίο, κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση Σημίτη, επέβαλε την αλλαγή του προσανατολισμού των εξοπλιστικών προγραμμάτων - εμφανίζεται να «διαρρηγνύει τα ιμάτιά του» και ζητά από τον πρωθυπουργό «να ενημερώσει τη Βουλή για την ακριβή συμφωνία με την Τουρκία για τη μείωση των εξοπλισμών».

Μάλιστα, χτες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Σπ. Βούγιας, έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο των δηλώσεων του Κ. Καραμανλή μετά τη συνάντηση που είχε το Γενάρη του 2003 με τον Ταγίπ Ερντογάν, στην οποία - όπως αναφέρθηκε από την κυβέρνηση - υπήρξε για πρώτη φορά η συμφωνία για τη μείωση των εξοπλισμών, και ανέφερε: «Οι δηλώσεις αυτές του κ. Καραμανλή δεν αναφέρουν τίποτα σχετικά με μία πολύ σημαντική υπόθεση σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο».

Ο Σπ. Βούγιας ανέφερε ότι τότε «ο κ. Ερντογάν είχε θέσει το θέμα, αλλά από τον κ. Καραμανλή δεν υπήρξε καμιά αντίδραση», και σημείωσε ότι «δεν υπήρξε καμιά συμφωνία και καμιά συνεννόηση μεταξύ Καραμανλή και Ερντογάν τον Ιανουάριο του 2003».

Επίσης, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι τα θέματα αυτά είναι πολύ σοβαρά και δεν αντιμετωπίζονται «με τη μέθοδο της κουμπαριάς». Οι όποιες συμφωνίες, ανέφερε ο ίδιος, «πρέπει να περάσουν από αρμόδια υπηρεσιακά όργανα για να εγκριθούν. Οποιαδήποτε άλλη μυστική συμφωνία ή μυστική διπλωματία, δεν μπορεί να αποδώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα».

Ο Σπ. Βούγιας, βέβαια, δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί και στο ...έργο του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι ως κυβέρνηση «είχε προωθήσει την ελληνοτουρκική προσέγγιση και το θέμα της μείωσης των εξοπλισμών», και σημείωσε ότι «ο Γ. Παπανδρέου είχε λοιδορηθεί από τη ΝΔ και τον ίδιο τον κ. Καραμανλή για την πολιτική αυτή».

Συγχρόνως, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για αναντιστοιχία ανάμεσα στις δεσμεύσεις του Κ. Καραμανλή και στις δηλώσεις υπουργών του και αναφέρθηκε στο θέμα του Ασφαλιστικού, που, όπως είπε, «αναδεικνύεται σήμερα και ξεκινάει για συζήτηση». Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στη Διεθνή Εκθεση, είπε ο Σπ. Βούγιας, «όσο και σε συνομιλίες με την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος δεσμεύτηκε πως δε θα υπάρξει καμία αλλαγή στο Ασφαλιστικό» και ότι θα «ισχύσουν οι σημερινοί νόμοι». Την ίδια στιγμή, συνέχισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, «με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας, ο κ. Αλογοσκούφης, έθεσε ζήτημα αλλαγών στο ασφαλιστικό μας σύστημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ