Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κηδεύτηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Με τιμές αρχηγού κράτους, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, παρουσία Ιεραρχών, της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, των αδερφών του εκλιπόντος και του κόσμου, έγινε χτες το πρωί, στη μητρόπολη Αθηνών, η επιμνημόσυνη δέηση για τον μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος στον επικήδειο, ανάμεσα στ' άλλα, αναφέρθηκε στους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Αφρικανικής Εκκλησίας, ενώ επισήμανε και την ανάγκη της συνέχισης του σημαντικού έργου που επιτελούσε ο Πατριάρχης Πέτρος στην Αφρική. Εκ μέρους της Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας τον Πατριάρχη αποχαιρέτησε ο γεροντότερος μητροπολίτης ο Μέμφιδος Παύλος. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Π. Σκανδαλάκης, μίλησε για απώλεια που πλήττει τον ελληνισμό γενικότερα.

Χτες, επίσης, το σκήνωμα του Πατριάρχη μεταφέρθηκε με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στο Κάιρο. Στη μονή του Αγίου Γεωργίου το απόγευμα, έγινε η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του Πατριάρχη. Με ειδική πτήση από την Ελλάδα, στην κηδεία, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η υπουργός Παιδείας και θρησκευμάτων, ο υφυπουργός Εξωτερικών, εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Επιπλέον, στο Κάιρο παρευρέθηκαν στην κηδεία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αρχηγοί Ορθόδοξων Εκκλησιών και από την Κύπρο, εκπρόσωποι χριστιανικών δογμάτων, εκπρόσωπος του Προέδρου Μουμπάρακ, οι αρχές του Καΐρου. Επίσης παραβρέθηκαν και οι συγγενείς του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Πέτρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ