Παρασκευή 28 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ
Δυναμική απάντηση στον αυταρχισμό

Συνεδρίασε χτες εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο καταγγέλθηκε η δράση των μηχανισμών καταστολής και αποφασίστηκε ομόφωνα να συγκληθεί λαϊκή συνέλευση στις 8 του Μάη

Στιγμιότυπο απ' τη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λυκόβρυση
Στιγμιότυπο απ' τη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λυκόβρυση
Με δυναμικές κινητοποιήσεις αναμένεται να απαντήσει το Δημοτικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι της Λυκόβρυσης στην εγκατάσταση, τελικά, κεραίας κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE, στην ταράτσα τετραώροφου κτιρίου, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 6, στο κέντρο της πόλης. Μια εγκατάσταση που συνοδεύτηκε από τον ξυλοδαρμό του δημάρχου Χρήστου Σκαμάκη, από δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες έσπευσαν από το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή, για να βοηθήσουν το «έργο» των συνεργείων της εταιρίας.

Χτες συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο, αφού καταγγέλθηκε η δράση των μηχανισμών καταστολής σε όφελος των συμφερόντων των λίγων και όχι των πολλών, αποφασίστηκε η δυναμική αντιμετώπιση του προβλήματος. Συγκεκριμένα και μετά από εισήγηση του δημάρχου και τις προτάσεις των άλλων δημοτικών συμβούλων, αποφασίστηκε ομόφωνα να συγκληθεί, τη Δευτέρα 8 του Μάη, λαϊκή συνέλευση στην κεντρική πλατεία της πόλης. Εκεί θα γίνει ενημέρωση των κατοίκων για τις επιπτώσεις στην υγεία από τη λειτουργία της κεραίας, αλλά και άλλων δύο κεραιών κινητής τηλεφωνίας που υπάρχουν στην περιοχή. Ακολούθως θα αποφασιστούν οι απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση της κεραίας της Cosmote από το εν λόγω κτίριο.

Στη διάρκεια της συζήτησης χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο, επισημάνθηκαν και οι ευθύνες της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων, δηλαδή, ΠΕΧΩΔΕ, Υγείας και Μεταφορών, που δεν έχουν εκδώσει απόφαση για τους όρους εγκατάστασης και λειτουργίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και τις συνέπειές τους στην υγεία, με αποτέλεσμα δικαστήρια κάποιες φορές να λαμβάνουν αποφάσεις υπέρ των εταιριών. Το ίδιο συνέβη στην περίπτωση της κεραίας στη Γρ. Λαμπράκη, για την εγκατάσταση της οποίας το δικαστήριο συμφώνησε, χωρίς όμως να μπαίνει στην ουσία του θέματος, που είναι οι επιπτώσεις στην υγεία.

Η διαβόητη κεραία
Η διαβόητη κεραία
Στο σημείο αυτό, ο νομικός σύμβουλος του δήμου κ. Ρωμανός είπε πως, άσχετα από την επιστημονική «διαμάχη» για τις συνέπειες, είναι κοινή παραδοχή πως οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας πρέπει να είναι μακριά από κατοικημένη περιοχή, σε απόσταση από 58 έως 100 μέτρα. Να σημειώσουμε, τέλος, πως το Δημοτικό Συμβούλιο θα ενημερώσει για το θέμα και τα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας και την Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ