Παρασκευή 28 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνάντηση Σημίτη - Ευθυμίου

Επιδιωκόμενο η συνέχιση της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης με ...συναίνεση

Τα «αποτελέσματα» από τις συναντήσεις γνωριμίας, που είχε με φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας μέσα στη βδομάδα, παρουσίασε χτες στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη ο υπουργός Παιδείας Π. Ευθυμίου, στην πρώτη τους συνάντηση μετά τις εκλογές, που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου. Χαρακτηρίστηκε ως συνάντηση εργασίας και είχε σκοπό να ενημερώσει για το πώς προχωράει η τακτική του νέου υπουργού, που επιδιώκει να εμφανίσει ένα νέο προφίλ στο υπουργείο, ώστε να συγκαλυφτεί η συνέχιση της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης του προκατόχου του Γερ. Αρσένη.

Ο υπουργός Παιδείας επισήμανε στον Κ. Σημίτη ότι οι επαφές που είχε ήταν σε «καλό κλίμα», στη λογική της προώθησης της τακτικής της συναίνεσης, που το τελευταίο διάστημα κλείνεται σε όλες τις πτώσεις από την κυβέρνηση. Αυτός είναι και ο κύριος στόχος των επαφών του υπουργού, ώστε μέσα από ένα προσχηματικό διάλογο διαρκείας να εξελίσσεται η μεταρρύθμιση απαρέγκλιτα και να εγκλωβίζεται το συνδικαλιστικό κίνημα, με ευθύνη των κυβερνητικών ηγεσιών, αλλά κι όλοι οι εκπαιδευτικοί φορείς, ώστε να μην αναπτύσσονται αγώνες.

Στα θέματα της συνάντησης περιλαμβάνονταν το θέμα των εξετάσεων, υπενθυμίζεται ότι ξεκινούν στις 20 του Μάη για τους απόφοιτους παλαιών ετών, 25 του Μάη για τη Β' και Γ' Λυκείου Ενιαίου Λυκείου και Νυχτερινών Σχολείων και θα ολοκληρωθούν με τα ειδικά μαθήματα στις 3 του Ιούλη, αλλά και ο διαγωνισμός πρόσληψης εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ. Σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ συζητήθηκε η αναμενόμενη νομοθετική ρύθμιση ώστε να μετατεθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού από τις 31 του Μάη στα τέλη Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ