Παρασκευή 28 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Εργοστάσιο συνθετικών ναρκωτικών

Λειτουργούσε σε εταιρία καλλυντικών

Ηταν θέμα χρόνου για τις διωκτικές αρχές ο εντοπισμός και στην Ελλάδα εργαστηρίου παρασκευής συνθετικών ναρκωτικών ουσιών, όταν σε ολόκληρη την Ευρώπη εδώ και αρκετά χρόνια κάνει θραύση η παράνομη χρήση διεγερτικών ή παραισθησιογόνων αμφεταμινών. Ηταν λοιπόν βέβαιο ότι τα παράνομα παρασκευαστήρια θα μετακόμιζαν από τις χώρες του ευρωπαϊκού βορρά και προς το νότο. Από την Αγγλία, την Ολλανδία και την Πολωνία, οι παραγωγοί παράνομων αμφεταμινών, απλώθηκαν, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, σε ολόκληρη την Ευρώπη, αφού η τεχνολογία της χημείας, παρέχει σχετικά εύκολα τη δυνατότητα κατασκευής νέων ναρκωτικών ουσιών.

Το παράνομο εργοστάσιο συνθετικών ναρκωτικών, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής Π. Ρούμπης, λειτουργούσε μέσα στην εταιρία καλλυντικών - φαρμάκων με την επωνυμία «Cosmopharm», στην περιοχή Καζαρμά στην Κόρινθο. Προχτές το απόγευμα οργανώθηκε αστυνομική έφοδος της Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με τον ΕΟΦ, τη Γ΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών του ΣΔΟΕ και εκπρόσωπο της δικαστικής αρχής. Σε πρώτη φάση κατασχέθηκαν ο εξοπλισμός, μεγάλες ποσότητες πρώτων υλών και ναρκωτικές ουσίες (τέσσερα κιλά χάπια), ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθούν το ύψος της φοροδιαφυγής και άλλα αδικήματα. Στο χρηματοκιβώτιο της εταιρίας βρέθηκαν 15 μπλοκ επιταγών και χαρτιά από τα οποία προκύπτει ότι η εταιρία έχει καταθέσεις στην Ελβετία. Το ερώτημα που απασχολεί τις διωκτικές αρχές επίσης, είναι αν πίσω από την εταιρία αυτή κρύβονται και άλλες εταιρίες που την προμήθευαν με τις απαραίτητες πρώτες ύλες, παραβαίνοντας το νόμο περί ναρκωτικών ουσιών.

Το παράνομο εργαστήριο λειτουργούσε σε αυτόνομο χώρο μέσα στην «Cosmopharm», η οποία ανήκει στους αδερφούς Νικόλαο και Εμμανουήλ Φρέστα. Οι αστυνομικοί αναζητούν τον πρώτο, ενώ έχουν συλλάβει το δεύτερο και τους Παύλο Καραμπίνα, ηλεκτρολόγο, Ιωάννη Σαριδάκη, ηλεκτρονικό και το Βούλγαρο φαρμακοποιό Λαζάρ Φίλκοφ. Ο τελευταίος, σύμφωνα με την αστυνομία, έπαιζε πρωταρχικό ρόλο στην παρασκευή των πρόδρομων ουσιών και των συνθετικών ναρκωτικών. Ερχόταν ανά τετράμηνο από τη Βουλγαρία με ειδική βίζα που του εξασφάλιζε η εταιρία και ως άριστος γνώστης της αμφεταμίνης, ρύθμιζε την παραγωγή του παράνομου προϊόντος, λαμβάνοντας ως αμοιβή 1.500 δολάρια τη φορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ