Κυριακή 3 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εν συντομία

Αν και μπήκε, επιτέλους, ο Οκτώβρης για να μας απαλλάξει από αυτό το τόσο κουραστικό καλοκαίρι, ακόμη κάτι έχει αφήσει από τη θερμότητά του. Ο καιρός λοιπόν σηκώνει ένα ρόφημα. Σπιτίσιο, όμως. Να ετοιμάσουμε ένα Εγκ Νογκ με νεσκαφέ ή μπράβο; Ωραία! Πάμε. Ενα αυγό, 3/4 του φλιτζανιού γάλα, μια κουταλιά καφέ νεσκαφέ και δυο κουταλιές ζάχαρη. Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε στο φλιτζάνι που έχουμε ήδη βάλει τον καφέ. Ανακατεύουμε τόσο ώστε να διαλυθεί ο καφές και το αφήνουμε να κρυώσει. Επειτα χτυπάμε τον κρόκο του αυγού και τη ζάχαρη πολύ καλά και προσθέτουμε το γάλα με τον καφέ. Μετά χτυπάμε το ασπράδι με μια κουταλιά ζάχαρη και μισή πρέζα νεσκαφέ έτσι για το άρωμα, και κάνουμε μαρέγκα που, όμως πρέπει να έχει σχήμα λοφίσκου! Σερβίρουμε και το πίνουμε με καλαμάκι. Αργά, απολαυστικά...

Δεν είναι η πρώτη φορά που φτιάχνουμε Σανγκρία και, σίγουρα, δε θα είναι η τελευταία, έτσι δεν είναι; Δυο λεμόνια, δυο πορτοκάλια, δυο μεγάλα μήλα, μιάμιση φιάλη κρασί κόκκινο, μισό φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ, μια φιάλη εμφιαλωμένο νερό, τρία τέταρτα του φλιτζανιού ζάχαρη και πολλά παγάκια. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα λεμόνια και τα πορτοκάλια. τα κόβουμε σε λεπτές κορδέλες και καθαρίζουμε τα μήλα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη σουπιέρα μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το κρασί και το κονιάκ ενώ ανακατεύουμε με μια γυάλινη, κατά προτίμηση, κουτάλα. Το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα και μετά ρίχνουμε το εμφιαλωμένο νερό. Ανακατεύουμε καλά και το σερβίρουμε σε ανάλογα ποτήρια. Καλό φθινόπωρο να έχουμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ