Σάββατο 9 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΕΝΤ ΛΟΥΙΣ.- Μια ανάσα χωρίζει τους δύο υποψηφίους για το προεδρικό αξίωμα, καθώς, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας «Zogby» για λογαριασμό του πρακτορείου Ρόιτερ, ο Μπους προηγείται του γερουσιαστή της Μασαχουσέτης Τζον Κέρι με ποσοστό μικρότερο της μιας εκατοστιαίας μονάδας - 45,9 έναντι 45,2% - στην τελευταία αυτή δημοσκόπηση, λίγες ώρες πριν από τη δεύτερη αναμέτρησή τους και η διαφορά τους αυτή είναι στα όρια του στατιστικού σφάλματος.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.- Οι επιδοτήσεις στην αμερικανική αεροναυπηγική βιομηχανία «Μπόινγκ» παραβιάζουν τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου δήλωσε ο αρμόδιος για το Εμπόριο επίτροπος, Πασκάλ Λαμί, προσφεύγοντας στον ΠΟΕ. Προηγουμένως, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν προσφύγει στον ίδιο Οργανισμό με παρόμοιες κατηγορίες κατά της ΕΕ και τις επιδοτήσεις της στη βιομηχανία «Αίρμπας». Στο επίκεντρο του νέου γύρου του «εμπορικού πολέμου», η συμφωνία του 1992, βάσει της οποίας η ΕΕ μπορεί να επιδοτήσει με τη χρηματοδότηση του 33% χαμηλότοκων δανείων την «Αίρμπας» και οι ΗΠΑ το πρόγραμμα κατασκευής πολιτικών αεροσκαφών της «Μπόινγκ», μέσω της εκτέλεσης προγραμμάτων για τη ΝΑΣΑ, καθώς και εξοπλιστικών προγραμμάτων.

ΝΤΑΚΑ.- Αεροσκάφος τύπου «Fokker-28» της εταιρίας «Biman» του Μπαγκλαντές συνετρίβη μετά την προσγείωσή του στη Σάιλετ από την Ντάκα εν μέσω κακού καιρού και ομίχλης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σχεδόν όλοι οι - 80 συνολικά - επιβάτες του, οι επτά σοβαρά.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.- Οι ΥπΕξ Ινδίας και Ρωσίας, Σινγκχ και Λαβρόφ, είχαν χθες συνάντηση για να συζητήσουν θέματα διμερούς εμπορικής, διαστημικής «αντιτρομοκρατικής» και άλλων ειδών διμερούς συνεργασίας, ενόψει της επίσκεψης στη χώρα του Βλαντίμιρ Πούτιν το Δεκέμβρη.

ΜΟΣΧΑ.- Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν τέσσερις «μαχητές» του αποσχιστικού κινήματος στην Τσετσενία, ανάμεσά τους και έναν Καναδό υπήκοο.

ΜΑΝΙΛΑ.- Σεισμός μεγέθους 6,4 Ρίχτερ συγκλόνισε την Παρασκευή το βράδυ την περιοχή της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων. Η ηλεκτροδότηση διεκόπη σε τμήματα της πρωτεύουσας. Δεν έγιναν άμεσα γνωστές πληροφορίες για θύματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ