Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αναδιανομές...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΓΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ κλίμα, το οποίο δημιουργούν οι προτάσεις για εξεταστικές επιτροπές, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου χτες και σαφώς υπάρχει αλήθεια στα λεγόμενά του, μια και η ΝΔ «κρατά» όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ενόψει της προεδρικής εκλογής.

Ομως, για το μόνο που δεν μπορεί να περηφανεύεται το ΠΑΣΟΚ, είναι για το δήθεν γεγονός πως προσπαθεί να στρέψει τους προβολείς της πολιτικής συζήτησης στα ...πραγματικά προβλήματα της χώρας.

Οχι μόνον «έμπλεξε» εύκολα στη σκανδαλολογία των ημερών, αλλά υπερθεμάτισε από πάνω και προτίθεται να συνεχίσει να το κάνει. Αλλωστε, η προσπάθεια συμψηφισμού είναι κάτι παραπάνω από φανερή.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ πως ξαναμοιράζονται «πίτες», κονδύλια και προνόμια στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο (και όχι μόνον...) είναι κάτι παραπάνω από προφανές. Και μόνον η εικόνα που παρουσιάζουν τα βραδινά δελτία των τηλεοράσεων το καταδεικνύει.

Αλλωστε ...έτσι είναι αυτές οι υποθέσεις. Συμφέροντα συγκρούονται, ενίοτε άγρια, και βγάζουν μερικά «άπλυτά» τους στη φόρα. Βέβαια, όταν συμβαίνει αυτό, υπάρχει πάντα κάτι θετικό: Κάτι μαθαίνει ο πολίτης και συνειδητοποιεί την πραγματική εικόνα αυτού που αποκαλείται «ενημέρωση».

Τα προβλήματα αρχίζουν, όταν οι καυγάδες τελειώνουν. Τότε σημαίνει ότι οι μοιρασιές και οι αναδιανομές έχουν γίνει και, βέβαια, αυτό που (μεταξύ άλλων) διανέμεται είναι το συμφέρον του ελληνικού λαού και τα δικαιώματά του.


Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΑΝΤΩΣ, ΣΤΟ θέμα του «βασικού μετόχου», παρενέβη και ο ΣΕΒ ,λέγοντας ότι πρέπει να προσέξει η πολιτεία μήπως ...παραβιαστούν τα προσωπικά δεδομένα των επιχειρήσεων!

Αυτά σ' μια χώρα, όπου οι «οφσόρ» εταιρίες κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό, ενώ οι δαιδαλώδεις εταιρικοί σχηματισμοί κρύβουν πρόσωπα και συμφέροντα!

Στην ίδια χώρα, όπου ο μέσος άνθρωπος είναι φακελωμένος και παρακολουθούμενος με χίλιους δυο τρόπους και κάθε δραστηριότητά του, οικονομική, κοινωνική, πολιτική ή προσωπική, καταγράφεται. Μιλάμε για ...θράσος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ