Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΒ
Δε χρειάζονται νόμοι...

«Παρεμπόδιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας» θεωρούν κάθε σχετικό νόμο οι βιομήχανοι

Εναντίον κάθε νομοθετικής παρέμβασης που, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση της διαβόητης διαπλοκής, θα θέτει εμπόδια στην επιχειρηματική δραστηριότητα, στρέφεται ο ΣΕΒ! Στην τακτική συνέντευξη Τύπου των Ελλήνων βιομηχάνων, ο πρόεδρός τους Ο. Κυριακόπουλος ήταν κατηγορηματικός: «Χρειάζονται άλλες λύσεις, δε χρειάζονται άλλα χαρτιά, το θέμα πρέπει να κλείσει». Με λίγα λόγια προτείνουν «αυτορρύθμιση» της... διαπλοκής ή να αφεθούν να λύσουν μόνοι τους το ζήτημα στο πλαίσιο του... ελεύθερου ανταγωνισμού. Ετσι το έθεσαν με έναν τρόπο, λέγοντας ότι ο ΣΕΒ είναι «υπέρ του ελεύθερου ανταγωνισμού και δεν τον εκφράζει η ποδηγέτηση των πολιτικών και του διοικητικού μηχανισμού».

Ο ΣΕΒ στράφηκε ιδιαίτερα κατά του υφιστάμενου νόμου για το βασικό μέτοχο, τον 3021/02 και της «γραφειοκρατίας» που θεωρεί ότι επέβαλλε στη λειτουργία των επιχειρήσεων. «Με τέτοιες παρεμβάσεις εμποδίζουμε τη λειτουργία των επιχειρήσεων και δε λύθηκε το πρόβλημα της διαπλοκής», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ. Για τους Ελληνες βιομηχάνους ο υφιστάμενος νόμος οδηγεί σε δυσκολία συγκρότησης διοικητικών συμβουλίων, δηλαδή προσέλκυσης στελεχών, καθώς υποχρεούνται να κάνουν δηλώσεις για την επιχειρηματική εμπλοκή των συγγενών τους μέχρι τετάρτου βαθμού. Αυτό θεωρείται «παρεμπόδιση άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας» μιας και τα επιχειρηματικά στελέχη βρίσκουν δύσκολο να συγκεντρώνουν αυτά τα στοιχεία. Ο ΣΕΒ έθεσα μάλιστα και ζήτημα προστασίας.... προσωπικών δεδομένων, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις δυσκολίες που παρουσιάζονται για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς.

Τέλος, ο Ο. Κυριακόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «υπάρχει πολιτική βούληση» προς την κατεύθυνση της λιγότερης γραφειοκρατίας και μάλλον κάτι θα ξέρει για να το λέει, αν και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ