Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Συμπλέει, συναινεί και ... «αντιπολίτευεται»!

Σύμπλευση με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και συναίνεση στα θέματα της διαπλοκής, κρύβονται πίσω από τη ...σκληρή κριτική που εξαπέλυσε ο Γ. Παπανδρέου στην κυβέρνηση, μιλώντας χτες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του προς τους βουλευτές του κόμματος, χαρακτήρισε «ανίκανη» την κυβέρνηση να «αντιμετωπίσει τις προκλήσεις», όπως είπε «στην εξωτερική πολιτική, στην οικονομία, στο κοινωνικό επίπεδο, στην παιδεία».

«Εμείς θα "βάζαμε πλάτη", στην παιδεία, στην οικονομία, στη διαφάνεια ή οπουδήποτε αλλού, αν η Νέα Δημοκρατία πραγματικά έπαιρνε πρωτοβουλίες, για να αντιμετωπίσει προβλήματα, για να συμβάλει και να χτίσει πάνω στα επιτεύγματα της χώρας μας», σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέρριψε στην κυβέρνηση την ευθύνη για τη δημιουργία προεκλογικού κλίματος, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Φρόντισε, όμως, να υπενθυμίσει τη θέση του ΠΑΣΟΚ για συναινετική λύση, καθώς, όπως είπε, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει την ενότητα του έθνους, γι' αυτό και η εκλογή του πρέπει να γίνεται με την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση και συναίνεση».

Χαρακτήρισε, επίσης, «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό τις εξεταστικές επιτροπές». Η κυβέρνηση Καραμανλή, είπε ο Γ. Παπανδρέου, «μετά την κρίση του Σινούκ, θορυβήθηκε, ανησύχησε». «Επινόησε επικοινωνιακή διέξοδο» και όπως σημείωσε οδηγήθηκε στις Εξεταστικές Επιτροπές. Η άνευ προηγουμένου σκανδαλολογία, είπε ο Γ. Παπανδρέου «η προσπάθεια της κυβέρνησης να ακυρώσει τη δυνατή οικονομία της Ελλάδας και οι διακηρύξεις περί σεμνότητας και ταπεινότητας», θα κρατούν τον Κ. Καραμανλή «δέσμιο σε όλη τη διάρκεια της θητείας του». Ζήτησε «να υπάρξει άμεση εκκαθάριση των υποθέσεων που κρίνονται στις Εξεταστικές Επιτροπές», για να σταματήσει, όπως υποστήριξε «η σπίλωση του πολιτικού κόσμου».

Η κριτική του Γ. Παπανδρέου στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης περιορίστηκε στους λάθος χειρισμούς της, χαρακτηρίζοντας «μεγάλο κόλπο» και «παρωδία» την απογραφή που έκανε, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στο κλίμα που δημιουργείται στην αγορά, η οποία όπως υποστήριξε «αποθαρρύνει τους επιχειρηματίες, αλλά και τους ξένους επενδυτές».

Στην ομιλία του, ο Γ. Παπανδρέου έστειλε ένα μήνυμα και στο ...«εσωτερικό» του Κόμματός του, ειδικότερα και ενόψει του επικείμενου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας: «Δεν υπάρχει ανοχή από κανέναν μας πιστεύω, σε προσωπικές στρατηγικές, ατομικές ιδιοτροπίες και φιλοδοξίες, που υπονομεύουν το συλλογικό συμφέρον όχι μόνο της παράταξής μας, αλλά το συμφέρον τελικά της χώρας μας», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ