Σάββατο 16 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εκπαιδευτικό «δηλητήριο»

Πολύς λόγος γίνεται για τα κείμενα που αφαιρέθηκαν από την εξεταστέα ύλη των ΤΕΕ, αλλά το ενδιαφέρον αυτών που δημιουργούν το θόρυβο για το περιεχόμενο των μαθημάτων σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης και τη δημοκρατικότητά του μόνον ως υποκριτικό μπορεί να εκληφθεί, όταν - και με την προηγούμενη κυβέρνηση και με την τωρινή - τα σχολικά βιβλία βρίθουν αντιδημοκρατικών κι ιδιαίτερα αντικομμουνιστικών σχολίων.

Κι αν περίμενε κανείς ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα στην ανώτατη εκπαίδευση, δυστυχώς απογοητεύεται αν διαβάσει κάποια συγκεκριμένα εγχειρίδια που διανέμονται ή παρακολουθήσει τα σχόλια πολλών πανεπιστημιακών στις διαλέξεις τους.

Ιδού, ένα πρόσφατο παράδειγμα από το μάθημα Πολιτικής Οικονομίας, στο πρώτο έτος της Γεωπονικής. Ο καθηγητής μιλάει για τους μεγάλους οικονομολόγους, τους θεμελιωτές των οικονομικών θεωριών κτλ. Ενας φοιτητής τον ρωτάει τη γνώμη του για τον Μαρξ. Ο καθηγητής απαντάει ότι ο Μαρξ καλά τα είπε, αλλά ...βγάζει από την τσάντα του το γνωστό έργο «Η μαύρη Βίβλος του Κομμουνισμού» και το προτείνει στους φοιτητές προς ανάγνωση για να σχηματίσουν ...ολοκληρωμένη επιστημονική άποψη! Οταν το περιεχόμενο της Εκπαίδευσης υπαγορεύεται από την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, τότε δεν είναι μόνον αντιεπιστημονικό και απαράδεκτο, αλλά σκέτο δηλητήριο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ