Σάββατο 16 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΡΗΜΑΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

«ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ»: «Ο πρόεδρος της Bundesbank Αξελ Βέμπερ υποστήριξε πως η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 όπως επίσης και η μεγαλύτερη συμμετοχή σε ιδιωτικά συνταξιοδοτικά ταμεία, θα συμβάλουν στο να κλείσει η "τρύπα" των δημοσιονομικών» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

AKOMA KI EKEI: «Συμβαίνει και στις κοινωνίες με παράδοση στην πολιτική συναίνεση. Οι εργαζόμενοι στους ολλανδικούς σιδηροδρόμους απεργούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προωθούμενη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικών ασφαλίσεων, συμπεριλαμβανομένου του συνταξιοδοτικού» (η είδηση στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΠΙΠΕΡΙ: «Εγκληματικό λάθος και δείγμα απόλυτης κοινωνικής αναλγησίας είναι η απόφαση της κυβέρνησης να μη χορηγήσει επίδομα θέρμανσης στους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους (...) ας εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους στους μεγαλο-οφειλέτες στους οποίους με τόση ευκολία χαρίζουν χρέη πολλών δισ. και μάλιστα με φωτογραφικές τροπολογίες» (το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΚΡΥΒΕ ΛΟΓΙΑ... «ο πρωθυπουργός αισθάνεται αρκετά ισχυρός και πολιτικά ασφαλής. Σ' αυτό ασφαλώς συμβάλλει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που σ' αυτή τη φάση επιλέγει το δρόμο της συναίνεσης. Η λαϊκή εντολή στον Καραμανλή έχει υπερκομματικά και διαπαραταξιακά χαρακτηριστικά» (το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «επιχορηγούνται επιχειρήσεις για πρόσληψη 8.000 ανέργων, ενώ παράλληλα δίδονται κονδύλια σε 4.500 νέους επαγγελματίες, επίσης εκπονείται το πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας Stage που αφορά 4.600 άνεργους» (το ρεπορτάζ στη ΧΩΡΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ