Σάββατο 16 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ - ΣΟΥΔΑ - ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
Λειτουργούν παράνομα τηλεοπτικό σταθμό;

Κράτος εν κράτει οι Αμερικανοί μισθοφόροι στη βάση της Σούδας, λειτουργούν εδώ και δύο χρόνια(!), χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα(;), τηλεοπτικό κανάλι που εκπέμπει από τη βάση της Σούδας, ενώ, τώρα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζητά από την ελληνική κυβέρνηση την εκχώρηση συχνότητας για τη δημιουργία αμερικανικού ραδιοφωνικού σταθμού στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου στα Χανιά, εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί τηλεοπτικό κανάλι που βγαίνει στη συχνότητα 62 στα UHF και καλύπτει την περιοχή της βάσης και τα γύρω χωριά του Ακρωτηρίου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, καλύπτει και περιοχές περισσότερο απομακρυσμένες, όπως ο Δήμος Κολυμπαρίου, χωρίς όμως πάντα ήχο και καθαρή εικόνα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το κανάλι μεταδίδει νέα που αφορούν το προσωπικό της βάσης, τοπικές ειδήσεις, αλλά κάνει και αναμεταδόσεις τηλεοπτικών προγραμμάτων από τις ΗΠΑ, μέσω δορυφόρου.

Η δημιουργία του εν λόγω καναλιού δεν είναι γνωστή ευρύτερα και απ' ό,τι φαίνεται ούτε υπάρχει επίσημη ενημέρωση... Αξίζει να σημειώσουμε πως παρά τις προσπάθειές μας δεν έγινε δυνατό να επικοινωνήσουμε τόσο με τον δήμαρχο της Σούδας Γιάννη Περάκη, ο οποίος όπως μας ενημέρωσαν έλειπε εκτός Χανίων, όσο και με το νομάρχη Χανίων κ. Κατσανεβάκη, ο οποίος είχε συνεχώς κόσμο και δεν μπορούσε να μας μιλήσει.

Ο αντινομάρχης Χανίων, Γιώργος Αγοραστάκης, μας ενημέρωσε, πάντως, πως η Νομαρχία δε γνωρίζει τίποτα για όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες σχετικά με τον αμερικανικό σταθμό στη Σούδα. «Το καθεστώς που επικρατεί στη βάση της Σούδας είναι ότι δε δίνει καμία αναφορά σε καμία τοπική αρχή. Ο,τι κάνουν το κάνουν στα πλαίσια της σύμβασης που έχουν με το υπουργείο Αμύνης», εξήγησε.

Σχετικά, πάντως, με όλα τα παραπάνω, μιλώντας στο «Ρ» ο Γιώργος Φραγκιουδάκης, γραμματέας της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, τονίζει: «Οι φιλειρηνιστές των Χανιών και η Επιτροπή Ειρήνης, ο λαός και η νεολαία του νομού κατηγορηματικά καταδικάζουν αυτή την ενέργεια της κυβέρνησης της ΝΔ, τόσο για να παραχωρήσει συχνότητα για ραδιοφωνικό σταθμό, όσο και του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν κυβέρνηση που επέτρεπε για αρκετούς μήνες, ή δε γνώριζε, ενώ θα έπρεπε, να λειτουργεί τηλεοπτικός σταθμός».

«Δεν μπορεί να παρέχεται στους Αμερικανούς το προνόμιο να μπορούν, στον τόπο μας, να προωθούν την ιμπεριαλιστική τους πολιτική σε βάρος της χώρας μας και των υπόλοιπων λαών της περιοχής και όχι μόνο.

Με τον ξενόφερτο τρόπο ζωής τους να αλλοιώνουν τον πολιτισμό μας, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας μας. Δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε την ιμπεριαλιστική τους πολιτική με όποια μορφή αυτή και να εκφράζεται».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεταβατικό ψηφιακό ...τοπίο (2008-08-26 00:00:00.0)
Αμερικάνικος ραδιοσταθμός στη Σούδα! (2004-10-15 00:00:00.0)
Καμιά εμπλοκή στο αιματοκύλισμα και την τρομοκρατία (1998-02-11 00:00:00.0)
Στα χέρια των διαπλεκομένων οι τηλεοπτικές συχνότητες (1997-10-17 00:00:00.0)
Γιατί σιωπά; (1996-02-15 00:00:00.0)
"Εξηγήσεις" για τους υπνωτιστές (1995-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ