Σάββατο 16 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Κατηγορητήριο εναντίον της υπουργού Υγείας

Πλήρη κάλυψη της υπουργού από τον Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο και το ΑΚΕΛ

Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να καταχωρηθεί το κατηγορητήριο εναντίον της υπουργού Υγείας Ντίνας Ακκελίδου για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Ο βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας Χαράλαμπος Κουλέντης δήλωσε ότι σύμφωνα με τους δικαστικούς κανόνες θα πρέπει πρώτα να ενημερωθεί και να προειδοποιηθεί η κ. Ακκελίδου και μετά να προχωρήσει η διαδικασία για να κατηγορηθεί. Η υπουργός Υγείας βρίσκεται στο εξωτερικό.

Η κ. Ακκελίδου θα κατηγορηθεί για παρέμβαση σε ποινική έρευνα, που βρισκόταν σε εξέλιξη, με βάση το άρθρο 122 του Ποινικού Κώδικα, καθώς ο Γενικός Εισαγγελέας έκρινε ότι αποτελεί ποινικό αδίκημα η ενέργεια της κ. Ακκελίδου να αποστείλει επιστολή σε δικαστή, σε σχέση με εκδικαζόμενη υπόθεση χρήσης και εμπορίας ναρκωτικών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα από τη συμμετοχή της υπουργού Υγείας Ντίνας Ακκελίδου στο Υπουργικό Συμβούλιο και πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος το έθεσε με ξεκάθαρο τρόπο.

Σε δηλώσεις, προχτές το βράδυ, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος έδωσε πλήρη κάλυψη στην κ. Ακκελίδου, αναφέροντας ότι διαφωνεί με την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα για άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον της. Ταυτόχρονα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν εγείρεται θέμα πολιτικής ευθιξίας και τόνισε ότι στηρίζει τους υπουργούς του, εφόσον πράττουν το καθήκον τους και συμπεριφέρονται με κοσμιότητα. Ο κ. Α. Κυπριανού επανέλαβε ότι το ΑΚΕΛ συμπαρίσταται και στηρίζει την κ. Ακκελίδου, η οποία, όπως είπε, αδίκως διώκεται.

Είπε, επίσης, ότι αυτοί που ζητούν την κεφαλή της επί πίνακι θα πρέπει να δουν και τα κίνητρά της, στα οποία δεν υπήρχε δόλος.

Ο κ. Α. Κυπριανού ανέφερε ότι το κόμμα του θα αναμένει το αποτέλεσμα, τονίζοντας, ωστόσο, ότι το ΑΚΕΛ διατηρεί το δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του με θάρρος και παρρησία έναντι οποιουδήποτε πολιτειακού αξιωματούχου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ