Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
Μεταβίβαση ευθυνών στην Αυτοδιοίκηση

Στην αναβάθμιση και ενίσχυση των Μεικτών Κλιμακίων Ελέγχου (ΜΚΕ) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ), εξαντλούνται τα κυβερνητικά μέτρα για την οδική ασφάλεια και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Και επειδή - όπως όλα δείχνουν - δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την ουσιαστική αντιμετώπιση αυτού του τόσο σοβαρού προβλήματος, ακόμα και γι' αυτή την αναβάθμιση των ΜΚΕ, δεν προβλέπεται ούτε ένα ευρώ. Απλώς, η κυβέρνηση αναθέτει ρόλο «κεφαλοκυνηγού» στη ΝΑ, παρέχοντάς της τη δυνατότητα να «κόβει» και να εισπράττει η ίδια «τσουχτερά» χρηματικά πρόστιμα.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την απόφαση που υπέγραψε χτες ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λιάπης, για την αναβάθμιση και ενίσχυση των ΜΚΕ. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, οι ΝΑ έχουν την ευθύνη συγκρότησης και εποπτείας της λειτουργίας των ΜΚΕ, της στελέχωσης τους με το αναγκαίο προσωπικό και του εφοδιασμού τους με τον απαραίτητο εξοπλισμό, με ίδιες πιστώσεις, προερχόμενες από τα επιβαλλόμενα πρόστιμα, τα οποία καταλογίζονται υπέρ της οικείας ΝΑ.

Η υπουργική απόφαση, μεταξύ άλλων, προβλέπει τη διεύρυνση της λειτουργίας των ΜΚΕ τις μη εργάσιμες μέρες και ώρες καθώς και κατά τις νυκτερινές ώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ