Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΑΙΓΑΙΑΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Σε αγωνιστικό αναβρασμό τα νησιά

Τη Δευτέρα 15 Νοέμβρη, συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Επιτροπής. Στις 24 Νοέμβρη, το παννησιωτικό συλλαλητήριο

Αποψη από πρόσφατη κινητοποίηση στην Κάλυμνο
Αποψη από πρόσφατη κινητοποίηση στην Κάλυμνο
«Φουντώνουν» μέρα με τη μέρα οι προετοιμασίες στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά για τον παννησιωτικό ξεσηκωμό, που θα γίνει στις 24 Νοέμβρη. Το αγωνιστικό σύνθημα έχει δοθεί από τη Παναιγαιακή Συντονιστική Επιτροπή, που έχουν συγκροτήσει φορείς από τα νησιά και εκπρόσωποι ναυτεργατικών σωματείων, η οποία έχει επιφορτιστεί με το σημαντικό έργο της οργάνωσης και του συντονισμού του αγώνα των νησιών και των ναυτεργατών για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και όχι των εφοπλιστών.

Στα πλαίσια των προετοιμασιών, την Δευτέρα 15 Νοέμβρη, στις 12.30 το μεσημέρι, η Παναιγαιακή Συντονιστική Επιτροπή θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού. Ενώ σε ό,τι αφορά τις προετοιμασίες στα νησιά, προχτές το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλύμνου αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή του δήμου στις κινητοποιήσεις της 24ης Νοέμβρη, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο μέχρι τη μέρα αυτή να γίνουν πολύμορφες κινητοποιήσεις ακόμα και διαδήλωση των κατοίκων της Καλύμνου στην Αθήνα. Διάφορες εκδηλώσεις γίνονται και στα άλλα νησιά, με λαϊκές συνελεύσεις στα χωριά, εξορμήσεις στα λιμάνια και συσκέψεις.

Στη Σάμο, για την καλύτερη προετοιμασία της 24ης Νοέμβρη, προγραμματίζεται επιπλέον και συγκέντρωση μεθαύριο Κυριακή 14 Νοέμβρη, στη διάρκεια των γιορτασμών για την Ενωση του νησιού με την Αθήνα.

Στην Ικαρία, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Πανικάρια Συντονιστική Επιτροπή για την Ακτοπλοΐα, αναφέρεται: «Αποφασίστηκε η συμμετοχή μας στην ταυτόχρονη κινητοποίηση όλων των νησιών του Αιγαίου στις 24 Νοέμβρη» και επισημαίνει ότι η κεντρική συγκέντρωση για τη μέρα αυτή θα γίνει στον Εύδηλο, στις 12 το μεσημέρι. Η Συντονιστική καλεί το Εργατικό Κέντρο Σάμου, τη Νομαρχία, το Επαρχείο, τους δήμους, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς «να στηρίξουν με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις της 24ης, με αναστολή λειτουργίας υπηρεσιών, κλείσιμο καταστημάτων, απεργία ή στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις κλπ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ