Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κύκλωμα πειρατείας λογισμικού

Ενας Ελληνας συνελήφθη χτες τις πρώτες πρωινές ώρες κατηγορούμενος για πειρατεία λογισμικού μέσω διαδικτύου. Μάλιστα, συνελήφθη στην Αγγλία ο συνεργός του για τις ίδιες πράξεις και αναμένεται να εκδοθεί στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, ο κατηγορούμενος ήταν ο εγκέφαλος παράνομης διακίνησης ενός προγράμματος που χρησιμοποιούνταν στους τομείς αυτοκινητοβιομηχανίας, αεροναυπηγικής σχεδίασης και σε παρόμοιες εφαρμογές. Τα πνευματικά δικαιώματα του εν λόγω λογισμικού, ανήκουν σε πολυεθνική εταιρία και το ύψος της ζημιάς που υπέστη αγγίζει τα 360 εκατομμύρια δολάρια. Τα δύο άτομα που κατηγορούνται από την αστυνομία, φέρεται να πωλούσαν το παραπάνω πρόγραμμα μαζί με άλλα λογισμικά για χρήση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, έναντι αμοιβής 700 ευρώ.

Στην οικία του Ελληνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δεκάδες κόπιες του προγράμματος, επτά χιλιάδες CD - ROM με προγράμματα που κυκλοφορούν στην αγορά - παράνομα γραμμένα - έντυπο υλικό με τραπεζικούς λογαριασμούς και παραγγελίες πελατών, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, τρεις σκληροί δίσκοι Η/Υ και ένα αντιγραφικό CD.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ