Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Να εξυπηρετούν τη λαϊκή οικογένεια

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος

Παιδικούς σταθμούς κρατικούς, δωρεάν, σύγχρονους, που να ικανοποιούν τις ανάγκες όλων των εργαζομένων της χώρας, ζητά με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), σημειώνοντας την αντίθεσή της στη μετατόπιση της σχετικής ευθύνης στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μάλιστα χωρίς τους απαραίτητους πόρους. Τη μετάθεση της σχετικής αρμοδιότητας από την κεντρική εξουσία ενισχύει και η ΚΕΔΚΕ, με πρόσφατη πρόταση της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της.

Η ΟΓΕ επισημαίνει την αναγκαιότητα ενός ενιαίου φορέα προσχολικής αγωγής, υπό την ευθύνη των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα για όλα τα παιδιά της χώρας. Κάτι που θα ανακούφιζε την εργαζόμενη μητέρα, αλλά και θα αποτελούσε κίνητρο για τη δημιουργία οικογένειας.

Η πρόσφατη πρόταση της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΚΕ προωθεί την ανάληψη της προσχολικής αγωγής από τους δήμους, την επιβολή τροφείων στους γονείς, την καταπάτηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η ΟΓΕ ζητά την κατάργηση των τροφείων και της δαπάνης για τη μεταφορά των παιδιών, να μη διώχνονται τα παιδιά των γονιών που δεν έχουν να πληρώσουν. Ωράριο λειτουργίας που να εξυπηρετεί την εργαζόμενη μητέρα, με νέες προσλήψεις όπου αυτό κριθεί απαραίτητο, με προσωπικό μόνιμο, επαρκές και εξειδικευμένο. Ανάμεσα σε άλλα, τονίζει πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποκλείονται από τους παιδικούς σταθμούς τα παιδιά της μετανάστριας, της άνεργης, του μονογονέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ