Οχι πως είναι ό,τι πιο υγιεινό υπάρχει, αλλά κάπου - κάπου μερικές οι μικρές απολαύσεις, που ισοδυναμούν με μικρές αμαρτίες, μας χρειάζονται. Μύδια, λοιπόν, τηγανητά θα κάνουμε σήμερα. Θα τα καθαρίσουμε, θα τα πλύνουμε και θα τα βράσουμε. Οταν αρχίζουν να κρυώνουν, θα τα σουρώσουμε και θα τους βγάλουμε το κέλυφος. Επειτα θα τα πλύνουμε μέσα σ' ένα σουρωτήρι και θα τα αφήσουμε να στραγγίσουν και στη συνέχεια θα τα αλατοπιπερώσουμε. Θα χτυπήσουμε δυο αυγά με 4-5 κουταλιές γάλα και 1/3 του φλιτζανιού αλεύρι μέσα στο οποίο θα έχουμε ανακατέψει και ένα κουταλάκι μπέικιν πάουντερ. Βουτάμε μέσα σ' αυτόν το χυλό 2-3 μύδια και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Αφού τα φάμε, την επόμενη μέρα κιόλας, ας πάμε να κάνουμε εξέταση αίματος για χοληστερίνη... Καλή μας όρεξη όμως...
Ο μήνας των λουλουδιών, ο μήνας των χρωμάτων και των αρωμάτων, ο μήνας που μας επιτρέπει ή αν θέλετε μας επιβάλλει να βγάλουμε στο μπαλκόνι τα φυτά εσωτερικού χώρου. Οπως είναι οι φίκοι, οι κλίβιες, οι αράλιες, οι ιβίσκοι και άλλα ευαίσθητα φυτά. Θα τα τοποθετήσετε τις πρώτες ημέρες σε ένα χώρο που θα έχει ημισκιά, έτσι ώστε σιγά - σιγά να συνηθίσουν τον ήλιο. Αντίθετα, χωρίς καμιά προφύλαξη να βγάλετε άφοβα όλα τα κακτοειδή σε ηλιόλουστα μέρη, αλλά να φορέσετε τα κατάλληλα γάντια για καθαρίσετε τα φύλλα τους. Στα φύλλα της γαρδένιας, της μανόλιας, της καμέλιας να βάλετε λίγο γάλα έτσι ώστε να γυαλίσουν. Καλή άνοιξη να έχουμε.