Κυριακή 14 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Φωτογραφία από το Στρατοδικείο Αθηνών που τον καταδίκασε με το φασιστικό νόμο του Μεταξά 375/36 για «κατασκοπία» σε ισόβια
Φωτογραφία από το Στρατοδικείο Αθηνών που τον καταδίκασε με το φασιστικό νόμο του Μεταξά 375/36 για «κατασκοπία» σε ισόβια
Στις 9/5/2000 έφυγε για πάντα από κοντά μας ο αξέχαστος σύντροφος Αλέκος Παπαδάτος. Ο σύντροφος Αλέκος στην 70χρονη και πάνω κομματική και αγωνιστική του δραστηριότητα μέσα σε δύσκολες συνθήκες παρανομίας και διώξεων, στάθηκε φωτεινό παράδειγμα ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ και του εργατικού μας κινήματος. Ηταν πάντα πιστός, αταλάντευτος στα ιδανικά του σοσιαλισμού, στα οράματα και τους αγώνες του ΚΚΕ. Εργατικός, ακούραστος, ψύχραιμος, με απέραντη συντροφικότητα και ανθρωπιά, με κομματική σεμνότητα, τον γνώρισαν και τον κρατούν στη μνήμη τους χιλιάδες αγωνιστές σ' όλη την Ελλάδα που συνεργάστηκαν μαζί του.

Ο σύντροφος Αλέκος σφραγίζει την ιστορία της ΚΟ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ. Είναι μαθητής - συνεργάτης των ιστορικών ηγετικών στελεχών του ΚΚΕ Βαλιανάτου - Μηλιαρέση - Φλωράτου- Ζαχαράτου - Σπύρου Κωτσάκη - Αναστασιάδη - Πλουμπίδη (Μπάρμπα) - Μπελογιάννη. Με καρτερικότητα και απέραντη αγάπη και πίστη στο ΚΚΕ πέρασε ο ίδιος σχεδόν αντίστοιχη δοκιμασία όπως ο Πλουμπίδης στην περίοδο παρανομίας 1948-1955.

Οι σύντροφοι Γεωργάτος Διονύσης και Ρασιάς Τάσος προσφέρουν 50.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», στην εφημερίδα του Κόμματος που ο ίδιος για 70 χρόνια, στην παρανομία και τη νομιμότητα, έγραφε και διακινούσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ