Τρίτη 23 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Στο στόχαστρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Το συνολικό ποσό των 410.069,72 ευρώ καταλογίζει στον δήμαρχο Νίκαιας Στέλιο Μπενετάτο, με πρόσφατη απόφασή του το Ελεγκτικό Συνέδριο γιατί, προκειμένου να πληρωθούν μισθοί εργαζομένων, χρησιμοποιήθηκαν χρήματα από δάνειο που αφορά στη ρύθμιση χρεών!

«Οπως είναι γνωστό, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Νίκαιας, τα συνολικά έσοδα του δήμου από την κρατική επιχορήγηση και τα δημοτικά τέλη, είναι σημαντικά λιγότερα από τις ανάγκες της μισθοδοσίας του προσωπικού. Το πρόβλημα αυτό είναι μόνιμο και φυσικά το ταμείο του δήμου είναι σταθερά "κόκκινο". Παρά τις προσπάθειες εξυγίανσης και δραστικού περιορισμού των εξόδων, που δίνουν κάποια αποτελέσματα, καθώς και τη διεκδίκηση πρόσθετης επιχορήγησης, το πρόβλημα δεν έχει ξεπεραστεί. Με αυτή την κατάσταση λοιπόν σαν δεδομένο, ο δήμαρχος με εντολή του και παρά τη διαφωνία υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου, χρησιμοποιήθηκε προσωρινά το παραπάνω ποσό από το δάνειο, ώστε οι εργαζόμενοι να μη μείνουν απλήρωτοι».

Ταυτόχρονα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, πάρθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα από τη διοίκηση, ώστε τα χρήματα αυτά να επιστραφούν άμεσα και να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα από το δάνειο.

«Φαίνεται, τονίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου Νίκαιας, ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο θεωρεί υποδεέστερης σημασίας ανάγκη την καταβολή μισθών, από την τυπική τήρηση ορισμένων διατάξεων και νόμων και γι' αυτό "εγκαλεί στην τάξη" τον δήμαρχο Νίκαιας.

Παρά τα σημαντικά εμπόδια και τις οικονομικές δυσκολίες όμως, η δημοτική αρχή προσπαθεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στους εργαζόμενούς της. Και γι' αυτό το σκοπό, είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ